Stulen terrängbil återfunnen i Oran

Sjöbo Artikeln publicerades

Den terrängbil som stals från Civilförsvarsförbundets förråd förra veckan har kommit till rätta.

En person som promenerade i Sjöbo ora i söndags eftermiddag gjorde det ovanliga fyndet. I skogsområdet söder om väg 11 stod terrängbilen, övergiven.

Polisen larmades om fyndet och bilen har nu tagits till Ystad för en teknisk undersökning.

Fordonet stals i början av förra veckan, när okända tjuvar gjorde en nattlig raid genom hela den gamla Trelleborgsfabriken i Sjöbo. Tjuvarna hade åstadkommit en hel del förstörelse och bland annat slagit sönder rutor och lampor och tagit ner kopparkablar. De också försökt stjäla en bandvagn, men inte lyckats ta sig ut från den hall där den stod parkerad.

Även dator

Till slut lämnade tjuvarna fabriken med en terrängbil, som de lastat med en dator, en skärm, en skrivare, ett tangentbord och gasmasker. Med hjälp av fordonet forcerade de grinden mot det lilla skogsområdet väster om fabriken.

Möjligen har tjuvarna ägnat mer än en natt åt förödelsen och stölderna. Larmet hade nämligen slagits till på natten mot måndagen, men eftersom kommunen planerar riva fastigheten var inte larmbolaget aktualiserat. Dessutom ska vittnen ha sett ficklampor i fabriken på tisdagsnatten.

Terrängbilens vidare öden är okända – fram till att den påträffades i Oran i söndags.