Tjuvar slog till mot Motostar – stöldgods hittades efter efterlysning på sociala medier

Sjöbo Artikeln publicerades
Det stulna släpet har nu kunnat köras tillbaka till Motostars område. Åkgräsklipparen och elverket fanns kvar när släpet hittades 500 meter härifrån.
Foto: Britt Risberg
Det stulna släpet har nu kunnat köras tillbaka till Motostars område. Åkgräsklipparen och elverket fanns kvar när släpet hittades 500 meter härifrån.

Utrustning för minst 100 000 kronor stals vid ett inbrott i Motostars förrådshall tidigt på lördagsmorgonen.

På söndagseftermiddagen hittade ägarna ett stulet släp 500 meter därifrån – med en del av stöldgodset kvar.

Motocrossföretaget Motostar har återigen drabbats av inbrott.

Den här gången slog tjuvarna till på baksidan av en stor förrådshall. Först har någon eller några personer tagit sig in och bland annat lyft av en åkgräsklippare från ett gallersläp, och lastat in den i ett stort, täckt släp som stod i hallen.

– Sedan ser vi på övervakningskamerorna hur en lastbil kommer körande, och tar med sig släpet härifrån, förklarar Janne Andersson - som äger Motostars lokaler och är far till Johan Andersson, som driver företaget.

Inbrottet och stölden inträffade vid femtiden på morgonen. Tjuvarna hade då lastat både släpet och lastbilen full - med bland annat ett fyrtiotal nya crossdäck, en motorcykel, en åkgräsklippare, en röjsåg, tre byggsågar, fyra nya vinterhjul till en lastbil och ett elverk.

– Vi gick ut med en bild på lastbilen direkt på Facebook, och vid 17-tiden på söndagen hörde en företagare av sig. Då stod släpet på hans område, berättar Janne Andersson.

I släpet fanns då elverket och åkgräsklipparen.

– Vi är glada över att ha fått tillbaka detta, säger Janne Andersson, som hoppas att även resterande stöldgods ska kunna återfinnas.

I november förra året stals 17 motorcyklar från Motostar. De återfanns i Arlöv, tack vare efterlysningar via sociala medier.