Två anhållna efter nattens skottlossning

Sjöbo Artikeln publicerades

"Det är Sjöbofolk med anknytning till Bandidos", säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Efter tisdagskvällens skottlossning i Sjöbo, då en 31-årig man skadades, har nu två personer gripits och anhållits misstänkta för mordförsöket.

En av dem, en 37-årig man, anträffades i Sjöbo och togs in till stationen. Senare hämtades även en 33-årig man från Malmö.

Enligt polisens informatör, Ewa-Gun Westford, rör det sig om personer med nära anknytning till Sjöbo och det kriminella Bandidos.

Den skjutne mannen uppges vidare vara medlem i mc-gänget Outlaws.

Samtiliga tre män är välkända av polisen sedan tidigare och tisdagskvällens händelse kan hänga samman med någon form av uppgörelse.

Under onsdagen förhörs även en 20-årig kvinna som rör sig i samma kretsar. Hon är dock inte misstänkt för delaktighet i skottdramat.

– Men vi vill prata med henne och få hennes bild av vad som hände, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt de första uppgifterna ska mannen ha lämnat lägenheten på tisdagskvällen för att gå ut till sin bil. Då öppnade någon plötsligt eld mot honom och han träffades av tre skott.

Mannen vårdas nu på sjukhus, men hans skador uppges inte vara livshotande.

Utöver förhör med kvinnan ägnar polisen onsdagen åt att undersöka platsen för brottet samt knacka dörr i området i jakt på fler ledtrådar kring händelsen. Dessutom ska en kula, som opererats ut från den skottskadade mannen, granskas.

– Vi ska ta reda på vilken sorts vapen den avfyrats från, säger Ewa-Gun Westford och tillägger att polisen i nuläget inte har något vapen att knyta till händelsen.

Polisen kommer även försöka ha nya samtal med mannen, som tidigare deklarerat att han inte vill medverka i någon utredning.

– Nu har han fått ligga på sjukhuset och kanske tänkt över saken. Även om jag inte tror att han ändrat sig, säger Ewa-Gun Westford.

– I övrigt handlar det nu om inre polisarbete, som jag inte kan säga så mycket om.