Villabrand i Äsperöd i natt – en till sjukhus

Sjöbo Artikeln publicerades
Foto: Anders Gronlund/Strixphoto

Räddningstjänsten kämpade mot en villabrand på Byavägen i Äsperöd i natt.

Räddningstjänster från fem stationer kallades till branden strax före klockan ett natten till söndag. Det hade börjar brinna på ovanvåningen i en 1,5-plansvilla. Branden var kraftig när räddningstjänsten kom fram.

– De som bor i huset var hemma när det började brinna och det var dem som larmade. Alla tog sig ur huset, säger Patrik Nilsson inre befäl på Räddningstjänsten Syd.

En man i 35-års åldern togs med till lasarettet i Ystad för kontroll. Enligt Region Skånes presstjänst har han fått lindriga skador.

Rökdykare gick in på på ovanvåningen och tog ut isolering och annat brännbart för att stoppa branden. Räddningstjänsten koncentrerade sedan arbetet på att rädda villan.

– Bottenvåningen har rökskador och vattenskador från släckningsarbetet, säger Tom Åkesson, som ledde Ystadsstyrkan från Sydöstra Skånes räddningstjänst.

Efter ett par timmar var branden släckt.

– Vi lämnade platsen vid tretiden, säger Tom Åkesson.

Då tog polisen och spärrade av för att göra en teknisk undersökning under söndagen. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Det fortfarande oklart vad som orsakade branden.

Flera enheter är på plats vid villan.
Foto: Anders Grönlund
Flera enheter är på plats vid villan.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.