Bjöds på drink – sedan svartnade allt

Skåne Artikeln publicerades

Tjejen han träffat följde med honom hem och blandade honom en drink.

Det sista han minns är en suddig bild av henne sittandes vid hans matbord.

När han vaknar tio timmar senare är hans lägenhet tömd på allt av värde.

VÄSTRA HAMNEN. 25-åriga Tim Ögren bor i en etta i Västra Hamnen i Malmö. Han stortrivdes i området och i sin lägenhet ända fram tills natten mellan den 22 och 23 januari. Nu vill han flytta så fort som möjligt, varje gång han kommer hem blir han påmind om kvällen då han blev drogad och rånad.

– Jag och några kompisar var på Étage och där träffade jag den här tjejen. Hon var trevlig och såg bra ut och vi satt och snackade ganska länge, berättar han.

De blev av med varandra i vimlet och Tim och hans kompis gick efter stängning och köpte varsin hamburgare. På väg hem stötte han ihop med tjejen från Étage igen.

– Hon stod och väntade på bussen och jag frågade om hon inte ville hänga med mig hem istället för att stå och frysa vid busshållplatsen.

Tjejen, som var i 20-25-års åldern var med på noterna och följde med direkt. I lägenheten frågade hon om inte Tim ville ha en drink. Det ville han.

– Hon hade en flaska vodka i sin väska och hon blandade två drinkar. I efterhand kommer jag ihåg att hon blandade dem bakom sin väska liksom. Det tänkte jag ju inte på då.

De drack sina drinkar och fortsatte att prata.

– Det var ingen vidare dryck. Det var vodka med någon karamellsmak blandad med apelsinjuice. I efterhand har jag tänkt att det kanske var drogen i som gjorde att det smakade konstigt men vid tillfället trodde jag bara att det var den sliskiga karamellsmaken.

Efter cirka tio minuter började Tim känna sig väldigt trött. Han minns att de pratade om att de skulle se en film och att de bläddrade i hans filmer i bokhyllan.

– "Sätt du på en film" kommer jag ihåg att jag sa, sedan minns jag att jag såg henne väldigt suddigt och sedan blev allt svart. Detta var ungefär vid halv sju på morgonen.

Tim vaknade klockan halv fem på eftermiddagen. Yr och förvirrad gick det omgående upp för honom att allting inte stod rätt till.

– Allting av värde var borta. Tv, förstärkare, dator, hemmabiosystem, tv-spel, filmer, skivor, bankkort, pass, id-kort, telefon, nycklar, kläder, kontanter. Allt annat låg huller om buller och var en enda röra.Bilen var också stulen.

Utan telefon, pengar, dator eller nycklar visste han inte vad han skulle göra. Alla hans kompisar bor i andra delar av stan.

– Jag kommer ihåg att jag gick ut i trapphuset och sedan in igen. Vad skulle jag ta mig till? Jag blev ledsen och arg och slog i väggen kommer jag ihåg.

Tillslut ringde han på hos en granne och fick låna telefonen för att ringa polisen. Han lånade även datorn och spärra sina kort.

– Polisen kom hit väldigt snabbt och de började jobba på en gång med att ta fingeravtryck och fråga ut mig om vad som hade hänt. Efter det fick jag åka till sjukhuset för urinprov och blodprov. Sedan fick jag gå hela sträckan från där jag träffade tjejen en gång till för att de skulle kolla om det fanns några övervakningskameror längst med vägen.

Tim tror att tjejen måste ha fått hjälp av andra personer.

– Det är ju inga lätta grejer som hon, eller vilka det nu är, har snott.

Det enda som polisen har hittat av det stulna godset är bilen. Den stod övergiven ute i Limhamn och hittades en kort tid efter rånet. Polisens tekniker finkammade den och kunde säkra DNA och fingeravtryck.

Tim Ögren förhandlar just nu med sitt försäkringsbolag om hur mycket han kan få tillbaka.

– Det är det sista jag gör. Jag har redan bytt lås och fixat nya kort. Tyvärr verkar det dra ut på tiden eftersom jag själv släppte in tjejen och inget var uppbrutet. Vi får se när drogtestet är färdigt och kommer tillbaka. Kanske kan jag använda provsvaret i mina förhandlingar med dem.