Entreprenörerna ska växa i Tillväxtrummet

Skåne Artikeln publicerades

Nu gör två lokala företagare gemensam sak för att stötta unga entreprenörer i Ystad-Österlen-regionen. Under hösten ska Frida Jönsson och Calle Rasmusson leta företagare som de ska coacha under nästa år.

För tio år sedan, när hon var blott 22 år, startade Frida Jönsson sitt företag Fridas Grafiska. Det var ett tufft steg att ta och inte minst ensamt att sitta själv i en by på Österlen.

– Vi är ju på landsbygden här och det kan kännas oerhört ensamt för egna företagare. Jag saknade att träffa andra företagsamma människor, en mötesplats där man kunde utbyta idéer och få hjälp.

Nu har hon gått ihop med Ystadsbaserade Calle Rasmusson på Incubator C i projektet Tillväxtrummet, där entreprenörer ska erbjudas skräddarsytt stöd och handledning. Under hösten ska cirka 30 personer intervjuas, varefter 15 stycken får möjlighet att delta.

– Man måste inte redan vara företagare. Har man en bra företagsidé som man brinner för men ännu inte hunnit sätta i verket kan man också få vara med, säger Frida Jönsson.

Simrishamns kommunalråd Anders Johnsson (M) deltog på måndagens träff i Brantevik och han applåderar initiativet.

– Det är fantastiskt när unga tar initiativet att hjälpa andra unga. Kommuner kan ju göra sådana här projekt också, men störst förutsättningar för att lyckas blir det när initiativet kommer underifrån som i det här fallet, säger han.

Förstudien under hösten finansieras av Incubator C, medan initiativtagarna söker bidrag och sponsorer inför nästa år.