Skillinge

Novellvinnare fick sin revansch

Skillinge Artikeln publicerades

Förväntansfulla besökare bänkade sig i ett fullsatt Skillinge teater för att lyssna på författarsamtalen på Bokens dag. Som vanligt såg man till att ha en framtidsinriktad start på lördagsprogrammet.

Inför de inbjudna författarna Sara Kadefors, Karolina Ramqvist, Tomas Löfström och Göran Rosenberg delade Sparbanken Syd ut priser till de tre ungdomar som vunnit årets novelltävling. Priser som bestod av 3 000, 1 500 och 1 000 kronor samt bok, penna och blommor.

Simon Telg, från Österlengymnasiet, knep första priset med motiveringen berättarglädje som tar tag i människor, ett positivt budskap, tempo och humor. En skön revansch.

– Jag skickade in ett bidrag förra året som jag lade ned jättemycket krut på. Då fick jag inget pris och blev lite besviken. I år skrev jag klart i sista sekund för jag ville ge det en chans till och det gick ju vägen, säger han glatt.

Andrapristagaren Gabriella Hahn, även hon från Österlengymnasiet, skickade helt sonika in sitt nationella svenskaprov från nian.

– Jag tyckte uppsatsen passade in i temat ”Boken” men jag skriver en hel del annars också, säger Gabriella Hahn.

Tredje och sista pristagaren blev Sabina Romanova från Glemmingebro med motiveringen ”för att ha fyllt tomma blad med ett personligt anslag som inte lämnar någon oberörd.

Det är sjätte gången som det anordnas Bokens dag i Skillinge och även denna gång var det journalist och radioproducent Martin Dyfverman som presenterade och samtalade med författarna.

Först ut var Tomas Löfström som pratade om sin bok ”Den siste resenären”.

Gabriella Hahn säger att det var nervöst att dela scenen med de kända författarna.

– Fast jag hade aldrig hört talas om dem.

En av arrangörerna, Viggo Persson, var också mycket nöjd med helgens inledning.

– Vi har slutsålt så det måste man säga.