Skivor

Lena Philipsson: Världen snurrar

Skivor Artikeln publicerades

På ”Världen snurrar” söker Lena Philipsson sig ut på nya vägar där hon bland annat gör dansanta covers på Lalehs ”Live Tomorrow” och Timbuktus ”The Botten Is Nådd”.

Tveksamma val på denna platta med tanke på hur anonym Lena Philipsson var i ”Så mycket bättre”. (Men å andra sidan är det någon som kommer ihåg någon annan än Lalehs röst och Timbuktus version av ”Flickan och kråkan” från det programmet?).

Lena Philipsson har bjudit in nya bekantskaper i form av låtskrivare och producenter på ”Världen snurrar”. Här finns namn som Mange Schmidt, Veronica Maggio, Kaah och Markus Krunegård. Det hela blir en härlig klubbmix svulstig á la Lena PH som bitvis är svår att motstå. Några lugna undantag finns. Ett hjärta”, som visserligen är dansant men då i en betydligt mer maklig takt, och nämnda ”The Botten Is Nådd” är ju stillsam.

Bäst mår Lena Philipsson i den miljö som producenten Christian Falk skapat åt henne. ”Blir galen” bär glans av tre decenniers dansmusik och ”Vart tog du vägen?” är en danslåt med botten i det 80-tal där artisten Lena Philipsson föddes. På ”Världen snurrar” finns ytterligare tre, fyra riktigt bra klubblåtar av ett lättare dansformat som eggar till rörelse. Bra så långt, men det räcker inte för att höja en hel platta. Jag tror hon skulle satsat allt på att fånga dansgolven denna gång. Nu blir det onödigt spretigt.