Döms för mordförsök – efter knivattacken

Skurup Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En 16-åring från Skurup som stått åtalad för mordförsök fick sin dom i veckan: sluten ungdomsvård. Han ska ha jagat en annan ung man med kniv för att sedan hugga honom sju gånger i bålen, på skuldran och i armen.

16-åringen bor i Skurup men händelsen skedde i Hörby i somras. Förutom att dömas för försök till mord döms han även för ringa narkotikabrott.

De båda unga männen hade ”affärer” och skulder sinsemellan. Bråket ska ha börjat när den unge man som sedan blev knivhuggen tog ett playstation som tillhörde 16-åringen i pant för en skuld.

16-åringen ska emellertid ha hävdat att det var den unge mannen som var skyldig honom pengar, och efter en stund ska han ute på ett grönområde ha attackerat den unge mannen med kniv eller ett knivliknande föremål.

Han utdelade sju knivhugg. Ett knivhugg träffade vid vänster skulderblad, två träffade i ryggen, ett i höger arm, två vid den högra armhålan och ett i halsområdet på högra sidan. Ett av dessa knivhugg punkterade den unge mannens högra lungsäck.

En tredje mycket ung man, en pojke, befann sig på platsen och har uppgett att det var 16-åringen som knivhögg. Själv hävdar emellertid 16-åringen att det kom två okända gärningsmän till platsen, och att det var de som knivhögg den unge mannen.

Dessa okända gärningsmän ska sedan ha sprungit därifrån, enligt 16-åringen.

Polis och ambulans kom till platsen och polisen ska med hjälp av hundar ha försökt hitta de okända gärningsmännen, dock utan resultat.

Tingsrätten tror inte på förklaringen om okända gärningsmän och skriver i domen att vittnesmålen från den knivhuggne mannen och pojken är trovärdiga.

Att man inte funnit någon kniv eller annat vapen i anslutning till händelsen har inte nämnvärt påverkat rättens bedömning. De noterar i domen att det finns ett vattendrag i närheten.