17-åring hotade skolkamrat med skruvmejsel

Skurup Artikeln publicerades
17-åringen åtalas nu för en rad av brott.
Foto: HENRIK MONTGOMERY
17-åringen åtalas nu för en rad av brott.

17-åringen sparkade och slog skolkamraten, tryckte upp honom mot väggen, körde en skruvmejsel mot hans hals och hotade att döda honom. Nu åtalas den unge mannen vid Ystads tingsrätt för en rad av brott.

Misshandeln ska ha utspelat sig på Nils Holgersson-gymnasiet någon gång mellan den 23 och 24 oktober förra året. Enligt åtalet ska 17-åringen ha slagit skolkamraten två gånger på armen och även sparkat honom på benet. Misshandeln ska ha skett i samband med att 17-åringen också tryckt upp den andre pojken mot väggen, stuckit en skruvmejsel mot hans hals och hotat att döda honom.

Både avseende det olaga hotet och misshandeln har 17-åringen erkänt omständigheterna, men ändå förnekat att han gjort sig skyldig till något brott.

Utöver denna händelse åtalas 17-åringen för övergrepp i rättssak, efter att han med hot om våld angripit en pojke som blivit vittne till misshandeln och dödshotet. 17-åringen ska enligt åtalet ha hotat att skada eller till och med döda pojken om han ”golade” och berättade för polisen vad som hänt. I samband med hotet ska 17-åringen även ha visat sitt multiverktyg.

I samma stämningsansökan åtalas 17-åringen slutligen för att ha riktat en kniv mot en person i Anderslöv, samtidigt som han uttalat hot om våld. Denna händelse ska ha utspelat sig den 16 oktober förra året.

Avseende hotet i Anderslöv, samt åtalspunkten övergrepp i rättssak, har 17-åringen helt förnekat brott.