28-åring hotade tonårspojkar till livet – nu åtalas han

Skurup Artikeln publicerades
En man åtalas för att bland annat ha försökt pressa tonårspojkar på pengar.
Foto: Albin Brönmark
En man åtalas för att bland annat ha försökt pressa tonårspojkar på pengar.

28-åringen har vid flera tillfällen hotat tonårspojkar och deras familjer till livet. Nu åtalas han för utpressningsförsöken, men även för en rad andra brott. Bland annat för att han gömt explosiva varor i skogen vid Svaneholm.

Mannen, som suttit häktad en längre tid, åtalas nu för att vid flera tillfällen i september i år skickat hotfulla sms till tre olika tonårspojkar, födda 2001 och 2002.

Ystads Allehanda har vid flera tillfällen skrivit om hur 28-åringen dels har hotat pojkarna om våld, dels försökt förmå dem att ge honom 50 000 kronor. Några dagar efteråt har han även kastat in en gatsten genom fönstret till en av pojkarnas bostad.

Vid ett tillfälle har mannen också låtit hälsa till en av tonårspojkarna att "betala pengarna annars ska det smälla”.

28-åringen åtalas även för grovt vapenbrott då han innehaft en pistol, ett kulgevär samt en stor mängd ammunition. Det senare har han haft gömda i en grop i Hästhagens naturreservat vid Svaneholm. Där har han även haft explosiva varor, som pyroteknik och svartkrut.

Polisen har också beslagtagit militärutrustning, så som kikarsikte, lasersikte, kamouflagenät, magasin mer mera.

Läs också: 27-åring anhölls efter hot mot tonårspojkar

Bland åtalspunkterna finns också grov stöld samt narkotikabrott. Mannen har stulit kamera, tv, dvd, elektronika verktyg, en mobiltelefon samt väskor och kläder vid ett inbrott i en bostad i utkanten av Skurup.

Han har även innehaft amfetamin, cannabis och andra narkotikaklassade preparat.