Att få folk att snarka bästa betyget

Skurup Artikeln publicerades

Restplatsen på en friskvårdskurs blev starten till det egna konsultföretaget. Med ena foten kvar på kontoret har hon gjort avkoppling till sitt andra jobb.

– I slutet när alla ligger stilla, någon kanske börjar snarka – då känner jag ett sådant flow, berättar Susanne Grahn som tycker att det bästa betyget på sin arbetsinsats är när folk slappnar av.

Men det är inte helt oproblematiskt att älska sitt jobb. Själv var Susanne Grahn nära att passera den beryktade väggen på sitt förra jobb, eller honungsfällan som hon beskriver den. I dag arbetar hon 50 procent som administratör parallellt med det egna företaget Grahn Consulting harmoni och hälsa.

Steget till eget var inte särskilt långt. Vid sidan av det tidigare heltidsjobbet hade hon arbetat som motionsledare undertio år. Efter en vidareutbildning till friskvårdsterapeut blev det möjligt att kombinera passionerna för friskvård och pappersarbete. Det senare har en del svårt att begripa.

– Många ser papper som problem. Eftersom jag sysslat länge med administration är jag väldigt strukturerad.

– Kanske är jag lite nördig när det kommer till administration, men jag ser det som min styrka.

Hon trivs med att vara både ekonomiansvarig, chef och vaktmästare på den egna firman. Den enda nackdelen hon kommer på är att sakna kollegor. I stället möter hon många människor som terapeut.

Om ett par veckor startar hon kvällskurser i pilates och mental träning i Gummifabrikens lokaler.