Barnfamilj påkörd av lastbil i kaoset på E65

Skurup Artikeln publicerades
Foto: Sprisse Nilsson

Skräckslagen såg Mikael Christianson i backspegeln hur den sladdande lastbilen närmade sig hans bil som stod fast i trafikstockningen på E65.

– Det var helt stopp framför oss. Jag kunde inget göra. Det värsta var att jag hade båda barnen i bilen, berättar han.

Mikael Christianson från Villie var på väg till dagis och skola med sönerna, fem och tio år gamla, på tisdagsmorgonen när han hamnade i den långa bilkön på E65.

– Jag kände att det var lite halt när jag bromsade in och tänkte att det är väl nåt som hänt längre fram, det är bara att vänta, berättar han.

Minuterna senare fick han en chock när han tittade i backspegeln.

– Jag såg lastbilen komma körande bakom och tänkte ”ska den inte stanna?”. Den låg i vänsterfil och skulle köra om oss och jag såg att den sladdade. Sedan small det när lastbilen högg oss från sidan. Vi snurrade runt och rakt in i en annan lastbil längre fram.

Den värsta minnesbilden från olyckan har Mikael Christianson från när han låg på en bår efteråt.

– Jag och min äldste son blev fastspända för att vi skulle skydda nacke och rygg. Och där låg jag och såg min minste kille åka iväg ensam i ambulansen. Det var fruktansvärt att inte kunna följa med honom.

Under tisdagskvällen vårdades familjen på universitetssjukhuset SUS i Malmö.

– Vi hade ändå tur i oturen. Det kunde ha gått mycket, mycket värre. Jag har sytt några stygn i pannan. Det värsta var chocken, men barnen har slappnat av lite framför tv:n här på sjukhuset nu, berättade han innan han och den tioårige sonen kunde lämna sjukhuset sent på tisdagskvällen.

– Vår yngsta son blir kvar över natten, men bara för observation. De säger att läget är stabilt, berättar mamma Vicktoria Christianson.