Butikskedjan efter knivrånet: ”Kommer satsa på att bli helt kontantfria”

Skurup Artikeln publicerades
Christopher Kristensen, koncept- och avtalsansvarig på Family House huvudkontor i Alvesta.
Christopher Kristensen, koncept- och avtalsansvarig på Family House huvudkontor i Alvesta.

Efter rånet mot klädbutiken Family House i Skurup säger kedjan, som har ett tjugotal butiker i landet, att man kommer jobba för att fasa ut kontanthanteringen i samtliga butiker.

– Det är för säkerhetens skull, säger Christopher Kristensen.

Vid halv tolvtiden på torsdagen rånades Family House i Skurup av en knivbeväpnad man. Genom att hota personalen lyckades han tvinga till sig kontanter från kassan.

Christopher Kristensen, som sitter på Family House huvudkontor i Alvesta, säger att han nu kommer jobba för att få bort kontanterna i kedjans samtliga butiker.

– Det har skett rån i närheten av våra butiker på flera orter. Senast i Åtvidaberg var det en butik rakt över gatan från oss som blev rånad och där det var pistoler inblandat, säger han.

– Nu när det här dök upp, när vi själva drabbats, vill jag försöka få bort kontanterna i alla våra butiker så fort som möjligt.

Och det är just kontanterna som är problemet?

– Definitivt, det är det man har sett. Det här är personer som är ute efter snabba pengar. Därför måste vi sen också bli tydliga med att vi inte har några kontanter i butikerna.

I nuläget är det bara tre av Family House-butikerna som inte hanterar kontanter. Det är viss process att gå över till kontantfritt – och det är inte alltid så populärt bland kunderna – men Christopher Kristensen säger att man tittar på alternativ som till exempel Swish-betalningar.

– Jag hoppas att kunderna förstår varför vi måste göra det här, att det inte ses som något negativt. Det handlar om säkerhet och det är min skyldighet att agera för att minimera risken så mycket som möjligt för vår personal.

Hur mår den drabbade personalen i Skurup efter det som hänt?

– Vi har pratat med butiksägaren två gånger och hon var fortfarande i chock. Vi kommer förmodligen stänga butiken under dagen och försöka träffa henne så snart som möjligt.