Personalen: ”Han drog kniv och tvingade oss att lägga pengarna i en påse”

Skurup Artikeln publicerades
Personalen tas om hand av en Securitasvakt. De vill inte synas allt för tydligt på bild, men berättar för YA om rånet.
Foto: Annika Thunell
Personalen tas om hand av en Securitasvakt. De vill inte synas allt för tydligt på bild, men berättar för YA om rånet.

Bara en halvtimme efter rånet på Family House pratar YA med butikschefen Helene Olofsson. Hon är fortfarande lite skärrad, men allra mest arg. ”Man blir så förbannad att någon tar sig rätten att göra så här.˝

Klockan var strax efter 11 på torsdagsförmiddagen och butikschef Helene Olofsson och hennes kollega på Family House har precis hjälpt en kund när en man kommer in och börjar titta på örhängen i ett ställ framme vid kassan.

– Han frågar om de passar för både män och kvinnor och säger att han gillar ”bling”, säger Helene Olofsson.

Mannen säger sig inte ha några pengar, och frågar om han kan lägga undan örhängena. Därefter lämnar han butiken för att strax återvända igen.

– Nu frågar han istället om vi tar kontakter och vi ser att han är drogpåverkad. Både jag och min kollega håller koll på honom när han går runt i butiken.

Plötsligt kommer mannen fram till kassan och drar upp en kniv.

– Öppna kassan, och lägg ner pengarna i en påse, säger han till oss. Vi gör som han säger och när han lämnar butiken rycker han åt sig en av våra väskor och stoppar pengarna i. När han lämnar affären trycker jag på larmknappen och ringer 112, säger Helene Olofsson.

Klockan är bara strax i tolv och det har inte ens gått en timme sedan rånet. En väktare är på plats hos personalen och även polisen har varit förbi och pratat med dem.

Ett vittne som såg rånaren försvinna ner längs Lilla Torggatan mot Södergatan kommer in för att berätta vad hon vet.

Både Helene Olofsson och hennes kollega har hunnit lugna ner sig något, även om de fortfarande är skärrade. De vill inte vara med på bild, men absolut berätta för YA vad som hänt.

– Man blir så arg, förbannad att någon tar sig rätten att göra så här. Snatterier har vi ju tyvärr en hel del, men inte rån. Jag vill att det ska komma ut att det här händer, säger Helene Olofsson.

Mannen började med att titt på örhängen i butiken.
Mannen började med att titt på örhängen i butiken.