Han har möblerat om i macken

Skurup Artikeln publicerades

Den gamla Preem-macken vid E 65:an har stått tom i tolv år. Men nu har nystartade Lindholms möbelshop flyttat in i fastigheten.

–Det var en befrielse när vi väl kunde öppna. Det blev ju lite mer strul än jag trodde, säger ägaren Pierre Lindholm.

Redan i december förra året kontaktade Pierre Lindholm Preem för att höra om det fanns möjlighet att hyra lokalen vid E 65:an.

– Det var en idé jag haft länge. Ända sedan vi flyttade till Skurup tänke jag att det var onödigt att macken stod tom.

Det var dock inte helt oproblematiskt för Lindholms möbelshop att installera sig i Preems gamla lokaler. Först ansåg nämligen räddningstjänsten att det var olämpligt med en affär så nära automatstationens pumpar. Men efter att en så kallad brandskärm satts upp mellan pumparna och affären kunde Pierre Lindholm öppna sin möbelbutik den andra juli.

–Det hade varit bättre om det varit andra maj, nu missade vi en stor del av semestertiden samtidigt som vi fick slåss mot de stora företagens sommarkampanjer. Men regler är regler. Det är inte mycket att göra åt, säger Pierre Lindholm.

Nu har han kommit igång med verksamheten. I stället för korv och motorolja, som på den gamla mackens tid, är det nu indiska trämöbler och malaysiska soffor som fyller lokalen. – Vi har smugit igång verksamheten och inte haft några stora marknadsföringskampanjer. Men det kommer in mycket nyfiket folk. De har sett hur lokalen varit övergiven under alla år och nu undrar de vad som öppnat här, säger Pierre Lindholm.

Han hoppas på att läget och bensinstationen ska locka folk till affären.

– När de tankar ser de kanske en möbel som verkar intressant och sedan åker de tillbaka hit.

Lindholms möbelshop satsar även stort på nätet men det går inte enbart att ägna sig åt näthandel.

– Vissa möbler köper folk på nätet, som bord eller stolar om man känner produkten sedan innan. Men en soffa till exempel, den vill man ju provsitta innan man köper, därför är butiken viktig. Konkurrensen inom möbelhandeln är stor i trakten. Inom några mils radie finns flera stora möbelvaruhus med gigantiska sortiment.

– Men jag konkurrerar inte med de stora möbelaffärerna. Det gäller att köra sin egen grej och hitta sin nisch, säger Pierre Lindholm.