”Ingenting talar för att de skulle släppas"

Skurup Artikeln publicerades
Foto:Susanne Lindholm / TT

Under onsdagsmorgonen anhölls två av de män som rånade Maya livs. Ytterligare förhör med de misstänkta hölls under onsdagseftermiddagen.

Två av de män som i tisdagskväll rånade närbutiken Maya livs på Kyrkogatan i Skurup anhölls på onsdagsmorgonen.

Det var klockan 22.30 på tisdagskvällen som personal på Maya livs utsattes för rån. Fem män kom in i butiken och hotade personalen med ett föremål som liknade ett handeldvapen. Rånarna tog kontanter och cigaretter som stoppades i säckar.

De försvann från platsen i en mindre mörkgrön bil med fyra dörrar. Bilen är troligtvis av japanskt fabrikat. Ett flertal polispatruller deltog sedan i sökandet efter den aktuella bilen och gärningsmännen.

Cirka klockan 23.12 anträffades bilen vid Svaneholms slott av en polispatrull.

– Den här bilen har varit aktuell tidigare under kvällen också, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral. Den misstänks bland annat ha använts vid en tjuvtankning i Malmö.

Två av männen, som är födda 1990 och 1998, kunde gripas vid Svaneholms slott. Männen anhölls sedan tidigt under onsdagen och har suttit i ytterligare förhör på onsdagseftermiddagen.

– Det finns inget som talar för att de skulle släppas efter förhör, utan vi tar ett nytt beslut på lördag om huruvida de ska begäras häktade, säger åklagare Stefan Waern.

Han är ytterst förtegen om de övriga tre männen som var inblandade i rånet. Men inga fler personer var på onsdagseftermiddagen frihetsberövade.

Stefan Waern ville heller inte gå in på några detaljer om det föremål som liknade ett handeldvapen och som användes vid rånet.

– Där har jag inga kommentarer, säger Stefan Waern.

Däremot bekräftar han att det finns vittnen till rånet.

– Vi ska hålla förhör med vittnen och det har även skett en brottsplatsundersökning under onsdagen. Nu arbetar vi vidare med den tekniska utredningen, säger Stefan Waern.