Kommunen gick i stabsläge: ”Det känns bra att veta att vi är väl förberedda för en sån här situation”

Skurup Artikeln publicerades
Magdalena Hellström, enhetschef för information/kommunikation i Skurup.
Foto: Mark Hanlon
Magdalena Hellström, enhetschef för information/kommunikation i Skurup.

Kommunledningen samlades tidigt i så kallat stabsläge för att se över vad som behövde göras efter att strömmen försvunnit i stora delar av Skurup.

Strax efter klockan 12 kom dock beskedet att strömmen var tillbaka.

Klockan 10.30 var det är fortfarande mörkt och stängt längs gågatan. Flera butiksägare hade tvingats sätta upp lappar på dörren, ”stängt på grund av strömavbrott”.

Även in till kommunhuset var dörrarna stängda. Men innanför dörrarna var kommunens ledning samlad och i full gång sedan morgonen.

– Vi har nu gått in i så kallat stabsläge och sitter samlade i möte sedan klockan 8.30 i morse för att se vad som behövs göras. Vi har beställt in två reservaggregat och ett ska kopplas in på Flintebro så fort som möjligt, sa kommunikationschefen Magdalena Hellström vid halv elvatiden på onsdagsförmiddagen.

Ett av värmeaggregaten var planerat att ställas in på Restaurang Rutger, där kommunen skulle öppna en värmestuga för alla Skurupsbor som hade kallt och mörkt hemma och behövde värma sig. På alla de skolor som var utan ström hade bespisningspersonalen börjat förbereda kall lunch till eleverna.

Vid lunchtid kom dock beskedet att strömmen var tillbaka i hela Skurup.

– Vi har varit beredda på olika scenarier och hade koll på allt. Det känns bra att veta att vi är väl förberedda för en sån här situation. Hela kommunledningen kommer fortsätta vara samlade under eftermiddagen, även om strömmen nu är tillbaka, säger Magdalena Hellström.