Mer än bara fotboll när MFF kommer till Skurup

Skurup Artikeln publicerades
Staffan Tapper, förre Malmö FF-stjärnan som i dag arbetare med MFF i samhället, håller flera specialvisningar av utställningen på biblioteket.
Foto:Mark Hanlon
Staffan Tapper, förre Malmö FF-stjärnan som i dag arbetare med MFF i samhället, håller flera specialvisningar av utställningen på biblioteket.

Malmö FF-legenden Staffan Tapper är också en Skurupsprofil. Han har inte bara tränat Skurups AIF, han var även med och startade Gåsacupen. Nu kommer han till biblioteket med utställningen Mer än bara fotboll.

Som första kommun får Skurup möjligheten att visa utställningen Mer än bara fotboll som tidigare visats på Moderna museet i Malmö och som innehåller verk från MFF-museet på stadion.

Staffan Tapper, som spelade i MFF 1967–1979, arbetar med MFF i samhället och ska under de två veckor som utställningen är i Skurup hålla specialvisningar av utställningen, men också träffa politiker, företagare och representanter från Skurups AIF för att diskutera hur MFF i samhället kan samarbeta med kommunen.

– Många i Skurup åker ju in till Malmö för att titta på MFF. Och Malmö FF finns inte bara i elitfotbollen utan är även en del i samhället. Vi måste ta ett ansvar, säger Staffan Tapper.

På biblioteket ser man nu framemot en ström av fotbollsälskande besökare.

– Det har redan varit ett stort intresse, framförallt från unga pojkar. Och Staffan Tapper kan även tänka sig att göra specialvisningar för skolklasser, säger Ann-Charlotte Oredsson, bibliotekarie.

Fakta

Mer än bara fotboll

Utställningen finns på Skurups bibliotek i två veckor och innehåller bland annat verk av konstnären Gerhard Nordström

Specialvisningar med Staffan Tapper hålls den 28 november klockan 17.30 och den 1 december klockan 17.30.

Mer än bara fotboll i Skurup delfinansieras bland annat av Wake Up Skurup.

Visa mer...