Olika bilder av mordoffret

Skurup Artikeln publicerades

"En snäll person med ett hjärta av guld". Så beskrivs den mördade 36-åringen av en av de Skurpsbor som på måndagen passade på att besöka området vid Folkets park.

Där grusvägen leder in från Fabriksgatan, precis öster om parkens område, står en handfull fladdrande ljus i gräset. På marken ligger blomsterbuketter med rosor och kärleksört. "Hoppas du får ro i himlen", står det att läsa på ett av korten. "Pappa du är min kung", på ett annat.

– Man vet ju inte om det var exakt här det hände, och ambulansen stod egentligen en bit längre in på grusvägen. Men man måste ju välja ett ställe, säger en kvinna, som redan på lördagskvällen besökte platsen för att lägga blommor.

Hon vill vara anonym, men berättar gärna hur hon kände den 36-årige mannen. Framför allt vill hon ge en annan bild av honom, än den som under de senaste dagarna seglat upp i nätets diskussionsforum och bland Skurupsryktena i stort.

– Det är hemskt att läsa vad folk skriver. Så mycket spekulationer baserade på gamla händelser. Ingen respekt alls för hans närstående, säger hon och fortsätter:

– Den här killen må ha haft sina problem, men innerst inne var han en väldigt snäll person med ett hjärta av guld. Och oavsett så förtjänar ingen något sådant här, säger hon och skakar på huvudet.

36-åringen lärde hon känna redan som 11-åring, när de var aktiva i samma förening.

– Han tog mig under sina vingar. Han pratade med mig, brydde sig, såg till att jag kom hem på kvällarna och tog sig alltid tid att kolla hur det var med mig. Det betydde väldigt mycket, säger hon och berättar att han nyligen flyttat tillbaka till Skurup.

– Jag vet att han ville komma bort från problemen i Malmö. Och så händer det här. Det är väldigt orättvist.

Ett äldre par stannar till vid platsen och tittar på blommorna. Samtidigt kommer tre kvinnor med två hundar. De står alldeles tysta.

– Många är nog chockade över mordet. Min son går ensam till och från tåget och jag har inte känt någon oro över det. För man tror ju aldrig att något sådant här ska hända, inte i lilla Skurup.