Padelklubb vill sätta unga i rörelse

Skurup Artikeln publicerades
Frans Silfwerberg och Herman Törncrantz var två av många unga som testade padel när Träningsverket invigdes. Nästa vecka får Skurups unga en ny chans att spela.
Foto: Britt Risberg
Frans Silfwerberg och Herman Törncrantz var två av många unga som testade padel när Träningsverket invigdes. Nästa vecka får Skurups unga en ny chans att spela.

Nystartade Skurups padelklubb jobbar hårt med att få igång en ungdomsverksamhet. Med hjälp av sparbanksmiljonen drar de nu igång träning på tidigare eftermiddagar.

60 000 kronor att användas under rubriken Padel för alla, blir ett välkommet startbidrag för Skurups padelklubb.

Lars Klannemark är en av de engagerade styrelsemedlemmarna och även den som ska hålla i föreningens kommande ungdomsträning.

– Vi vill få igång en ungdomsverksamhet. Juniorerna kommer att bli vår framtid.

Under hösten har skolorna fått komma och prova på att spela padel på Skurups padelcenter. Det hoppas klubben nu ska ha gett ett sug efter mer träning.

Redan i vecka 3 bjuder man in barn och ungdomar, från årskurs 3 och uppåt att prova på padel. På måndag, onsdag och fredag från klockan 14.30–17.30 är det bara att komma dit. Inomhusskor och eventuellt klädombyte behövs såklart, men racket finns att låna på plats.

– Tanken är att barnen ska kunna gå direkt från skolan och sedan kanske gå upp på vår andra våning och göra läxorna tillsammans med kompisarna om man vill det.

Lars Klannemark har ett förflutet som tennisspelare, men har fastnat stenhårt för padeln.

– Padel är snäppet roligare och relativt enkelt att lära sig. Det finns många positiva delar.

Klubben hoppas också kunna fortsätta ha ett gott samarbete med skolorna.

– Framför allt hoppas jag vi kan få fler barn i rörelse, säger Lars Klannemark.