Polisen varnar för falska fiberföretag

Skurup Artikeln publicerades
Fiberdragning pågår på många ställen. Därför kan det vara lätt att bli lurad av någon som utger sig för att komma från ett fiberföretag, säger Skurups kommunpolis Sara Schön.
Fiberdragning pågår på många ställen. Därför kan det vara lätt att bli lurad av någon som utger sig för att komma från ett fiberföretag, säger Skurups kommunpolis Sara Schön.

I söndags fick en kvinna i Skurup ovälkommet besök. Två män som utgav sig för att komma från ett fiberföretag knackade på dörren. De ville avhjälpa fel på fibernätet, problemet var bara det att kvinnan inte hade dragit in fiber. Nu vill polisen varna andra för bluffmakarna.

Två män i 40-årsåldern körde upp på kvinnans uppfart i en vit skåpbil. Bilen saknade helt reklam eller loggor från ett eventuellt företag.

Männen ringde på dörren och när kvinnan öppnade frågade de om hon hade något problem med fibernätet. Kvinnan blev direkt misstänksam eftersom hon inte alls är ansluten till fibernätet.

Trots att hon uppgav det fortsatte männen, som såg mycket trevliga och vänliga ut att ställa frågor till kvinnan. Samtidigt försökte de också se över hennes axel in i huset.

Uppenbarligen hade bedragarna valt fel hus eftersom kvinnan trots påtryckningar vägrade släppa in männen. De satte sig i sin skålbil och lämnade området.

Det har vid flera tillfällen rapporterats om liknande händelser uppåt i landet och nu vill kommunpolis Sara Schön varna andra.

– Det är viktigt att man är vaksam och väldigt noga med att inte släppa in någon som man inte har bokat tid med innan. Man kan till exempel be dem uppge vilket företag de jobbar på och ringa dit för att dubbelkolla. Man bör vara helt säker innan man släpper in någon i sitt hus, säger Sara Schön.