Skurups handel fortsätter sin lokala satsning

Skurup Artikeln publicerades
Jan-Axel Åkerblom är ordförande i Skurups handel och driver Porla kusin.
Jan-Axel Åkerblom är ordförande i Skurups handel och driver Porla kusin.

”Vi vill få fler att upptäcka att man kan handla det mesta i Skurup”, säger Skurups handels ordförande Jan-Axel Åkerblom. Tack vare 50 000 kronor från Skurups sparbank får flera populära arrangemang en fortsättning.

Vid den årliga utdelningen av sparbanksmiljonen på Svaneholmsjulmarknad fick ett antal olika satsningar vardera 50 000 kronor. En av dem är Skurups handel som fortsätter sitt arbete för att få fler att handla på hemmaplan.

– Vi vill få fler att upptäcka att man kan handla det mesta i Skurup, säger Jan-Axel Åkerblom på Porla kusin, som även är ordförande i Skurups handel.

Förra årets stora succé Skurups motordag får en fortsättning den 25 maj med bland annat rockabilly och kortege genom byn.

– Det känns verkligen som om motordagen kommer att bli jättestor. Det är Simon Kruus som gör ett stort jobb med den, säger Jan-Axel Åkerblom.

Under våren väntar också ett samarbete med kommunen under Earth hour den 30 mars och såklart satsar handelsföreningen också på den 27 april då den lokala handeln har fått ett alldeles egen dag.

– Det handlar ju också om att det är hållbart att handla lokalt. Vi vill att folk ska kolla lokalt först, sen kan de kanske handla på nätet om det behövs.

Självklart blir det också en fortsättning på Spökparaden.

Hur det blir med smådjursdagarna på Stortorget är inte klart ännu, även om Skurups handel hoppas på ett fortsatt samarbete med Nils Holgerssongymnasiet.

– Pengarna från miljonen ska helt enkelt användas för att den lokala handeln ska synas mer. Jag är en obotlig optimist och tror att det vänder. Det blir creddigt att shoppa på hemmaplan, säger Jan-Axel Åkerblom.