Skytteförening flyttade in i pangfina lokaler

Skurup Artikeln publicerades

Men bandklippning, tårta och självklart några skott invigdes på torsdagskvällen Skurups skytteförenings nya lokal i Restaurang Rutgers källare.

– Efter lång tids planerande står vi slutligen här i dag. Det är vi glada över. Idrotts- och fritidsverksamheten betyder mycket för vår kommun, säger kommunalrådet Niklas Sjöberg och sätter saxen i det blågula bandet i dörröppningen in till skyttehallen.

Faktiskt har det gått flera år sedan föreningen fick veta att man på grund av bristande brandsäkerhet inte längre fick vara kvar i lokalen under Mackleanskolan. Men först i somras gick flyttlasset tvärs över gårdsplanen och bort till matsalens källare. Och det är en flytt som välkomnas av föreningens medlemmar.

– Det här är ett lyft för oss. Lokalerna är mycket bättre än de gamla, så ljusa och fina. Dessutom får vi plats med tolv banor mot tidigare nio, konstaterar föreningens ordförande Roland Pettersson.

Det mesta färdigt i julas

För att få ordning på de nya lokalerna har kommunen ställt upp med 300 000 kronor till renoveringsarbete.

Därutöver har föreningen fått in pengar via bland annat Skurups sparbank och Idrottslyftet, vilka tillsammans gjort det möjligt att köpa in nya moderna tavlor med pappersark som rullas fram mellan varje serie.

Genom sammankoppling med monitorn på skjutplatsen serveras sedan resultatet i decimalform.

– Monitorerna hade vi sedan tidigare, i övrigt har vi fått bygga på efter hand. I julas var det mesta färdigt, så då kunde vi börja fundera på att hålla invigning, säger Roland Pettersson.

I dag har föreningen ett femtiotal medlemmar och välkomnar till skjutning tre kvällar varje vecka.

– Det här är en sport som passar många och vi satsar även mycket på att arrangera skytte för handikappade. Dessutom märker vi att det blir mer och mer populärt bland ungdomarna och det är vi jätteglada för, säger Roland Pettersson.