Stor polisinsats – man jagades: "Var otäckt"

Skurup Artikeln publicerades
Foto:Annika Thunell

En större polisinsats avbröt skolavslutningen i Skurup sedan en man med större kniv setts i närheten av en skola.

Bland personal och föräldrar spreds oron.

Ett stort polispådrag jagade en man i Skurup mitt under skolornas avslutning. Enligt uppgifter till YA från personal ska en man med en machete-liknande kniv ha setts i anslutning till en skola.

Polisen är mycket förtegen kring insatsen. Man förtydligar att mannen ännu inte är misstänkt för brott, men att man sökte honom i Skurup.

Vid 13-tiden kom beskedet att insatsen avslutats.

– Vi har inte påträffat personen och insatsen är avslutad. Någon patrull är dock kvar i Skurup, men vi har återgått till normalt läge, säger Åsa Emanuelson på polisens ledningscentral.

Skurups kommunpolis Sara Schön berättar att polisen fick in flera samtal vid halv tiotiden på förmiddagen om mannen och att flera polisbilar sökt genom Skurup med att man inte hittat honom. Det har heller inte kommit in fler samtal från personer som sett mannen.

Alla elever på Mackleanskolan, Rutgerskolan och Mariaskolan fick stanna inomhus innan de blev hämtade av föräldrar. Alla dörrar låstes dessutom.

Sara Schön kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att skolorna har stängts, men säger att det inte har gått upp någon uppmaning om att stänga skolorna från polisens sida.

Peter och Jenny Lundell befann sig på sin son Williams skolavslutning för niorna på Mackleanskolan när de fick höra om händelsen. Deras dotter Sara går i femteklass på Mariaskolan.

– Vi fick lämna Williams avslutning och bege oss hit, berättade pappa Peter för YA.

– Vi hörde något om en person med kniv. Förhoppningsvis är det bara falskt alarm, sa mamma Jenny.

En person ur skolpersonalen på Mariaskolan, som vill vara anonym, berättar om oron.

– Plötsligt märkte jag att det blev helt tomt på skolgården och att alla dörrar skulle stängas. Det var väldigt dramatiskt och otäckt.