Tre företag på en gård

Skurup Artikeln publicerades

Efter tjugo år som polis bestämde sig Marie Svanberg för att satsa på något helt annat. I går sparkade hon igång som egen företagare – inom tre områden.

– Det var det här huset som gjorde att vi flyttade till Skurup. Det hade alla möjligheter, berättar Marie Svanberg, som inrett sitt kontor i det före detta stallet på Tenngården.

– Det är underbart att sitta här och arbeta, och titta ut över fälten.

Den kringbyggda gården med stensättning har anor från 1870-talet. Genom åren har det bland annat bott en snickare här, och en tennsmed. Den senaste tiden har det drivits som bed and breakfast. Efter en invändig renovering fortsätter nu Marie Svanberg med den verksamheten. Samtidigt startar hon Svanberg Home och Svanberg Health.

– Både bed and breakfast och hälsa handlar om omhändertagande. Jag gillar att pyssla om människor, att få dem att känna att de har det bra, förklarar hon.

Själv har Marie Svanberg gått igenom en period av utbrändhet och utmattning.

– Jag frågade mig: vad vill jag göra av mitt liv? Vad får mig att må bra?

Till slut bestämde hon sig för att lämna hetsen i stan och satsa på sina stora intressen. Dessutom är hon utbildad massör och inredningskonsult.

– Jag har själv renoverat hemma i två och ett halvt år, samtidigt som jag jobbat heltid. Det var tufft.

Nu vill hon erbjuda alla som ska bygga om hemma en annan lösning.

– De kan lämna över nyckeln till mig, och så sköter jag all planering och allra kontakter med hantverkare, förklarar hon.

Även homestyling ingår i företagsidén, exempelvis inför försäljningar av hus.

Att starta eget var ett sätt att få jobba med det hon ville, men det var inget självändamål för Marie Svanberg som växt upp med företagande föräldrar.

– De avskräckte mig från att ha eget företag. De jobbade jämt och hade aldrig ledigt, berättar hon.