Turridning på kvällskvisten

Skurup Artikeln publicerades

Solen strålade från en klar kvällshimmel och hästarna fann sig snabbt till rätta. Men länge lyste de unga ryttarna med sin frånvaro när Gummifabriken arrangerade turridning.

Trots stort förhandsintresse bland ungdomarna på Gummifabriken såg det ett tag ut som om ingen skulle dyka upp till turridningen på islandshästarna Kjoi och Krummi, som kommit ända från Höör för att förgylla aftonen.

Det gav de två hästarna lite tid att acklimatisera sig och smaka på det goda gräset på ängen utanför Gummifabriken.

– Nu får vi se om det kommer någon. Det är ju perfekt ridväder, konstaterade fritidsledaren John Sandström.

”Vilken lyx”

Hans kollega Jenni Gröneng passade under tiden själv på att ta en tur, ledd av Ani Stenkvist från Solvinda Islandshästar.

– Vilken lyx att få göra sådant här på jobbet! utbrast hon efteråt.

Efter ytterligare en stunds väntan kom slutligen Louise Johansson och Annika Berg släntrande och hälsades som räddarna i nöden. Men rida? Nej, det ville de inte.

– Egentligen skulle vi bara hit och klappa dem, sade Annika Berg.

Fast snart satt de på hästryggen båda två, trots allt. Väl på plats var det svårt att motstå, medgav Louise Johansson.

– Det är ju kul att rida.

Olika ingångar

Turridningen är en av många specialaktiviteter på kommunens fritidsgårdar under påsklovet med baktanken att locka nya besökare. De kommer dit för att till exempel åka segway eller rida och får på köpet upp ögonen för fritidsgården, berättar verksamhetschefen Richard Andersson.

– Vi jobbar med flera olika ingångar för att nå nya ungdomar som inte går på fritidsgården i vanliga fall. De kommer hit, ser verksamheten och upptäcker förhoppningsvis att det är ett rätt trevligt ställe.