0–6-smäll – då sågar tränaren lokala killarna: ”Bryr sig inte”

Kristianstad Artikeln publicerades
Mladen Blagojevic kritiserar sina spelare för att ha för dålig träningsflit.
Mladen Blagojevic kritiserar sina spelare för att ha för dålig träningsflit.

Att förlora en träningsmatch mot division 1-laget Kristianstad FC är inte hela världen. Men efter sex insläppta mål i andra halvlek uttryckte Österlentränaren Mladen Blagojevic djup oro inför säsongen.

– Vi är för dåligt tränade, säger ÖFF-tränaren.

Kristianstad FC–Österlen FF 6–0 (0–0)

 

Österlen FF har den absoluta ambitionen att vara ett topplag i division 2 den kommande säsongen. Eventuellt tvingas laget att revidera den målsättningen. Sex insläppta mål i träningsmatchen mot Kristianstad FC tyder på det.

– Vi måste bara inse att vi inte är tränade för att möta division 1-lag. Fan, vi är inte tränade för att möta division 2-lag heller för den delen, sa Mladen Blagojevic, som inte skrädde orden efter 0–6-smällen mot KFC.

Kommer killarna inte till träningarna?

– Det är en mix av allting. Dels det som du säger, dels att killarna som kommer på träningarna kanske inte riktigt gör jobbet.

Du måste vara bekymrad inför säsongen? Ni ska ju vara ett topplag?

– Ja, jag är orolig. Vi har hamnat lite ur fas med värvningar. Spelare som vi velat ha har valt andra klubbar och vi har tappat några spelare till Malmöklubbar, säger Mladen Blagojevic.

Och den lokala satsningen Österlen FF gör, med siktet inställt på att traktens bästa lokala förmågor ska lyfta laget, går just nu också lite i stå.

– Vi har dammsugit Österlen i jakt på rätt spelare. Just nu känns det som att fotbollen här ute har lång väg att vandra. Österlenskillar verkar vara nöjda med att spela i division 4 och har inga högre ambitioner, säger Blagojevic, och fortsätter:

– Hade jag varit 17 år och fått möjligheten att spela med en division 2-klubb så hade jag sprungit dit. Inte ifrågasatt hur mycket jag skulle få spela och så vidare, jag hade varit glad för chansen och gjort allt för att ta den. Men som sagt, killarna här ute verkar trivas bra i division 4. De bryr sig inte vilken division det är.

Men allt är inte kattskit i ÖFF. Man pratar om problemen i klubben och gör allt för att ta sig ur dem. Det är också så att man hade 0–0 i halvtid mot Kristianstad.

– Det var härligt modern fotboll med högt presspel. Kristianstad var på vår planhalva med bollen under kontroll max fem gånger i första halvlek, sa ÖFF-tränaren.

Tre andra glada nyheter i Österlen:

* Jacob Blixt gjorde comeback.

* Målvakten Matt Silva har skrivit på för ÖFF. Silva är kanadensare och kommer närmast från Boden BK i division 2.

* Aleksandar Milutinovic är tillbaka i ÖFF. Han hade en fjorårssäsong som förstördes av skador. Han blir en tillgång så småningom, men är långt ifrån matchform.