17-årige William segrade i Arvika i rallycross-SM

Rallycross Artikeln publicerades
Det blev en vinst för William Nilsson, som numera leder RallyX Nordic, i klassen Supercar Lites.
Det blev en vinst för William Nilsson, som numera leder RallyX Nordic, i klassen Supercar Lites.

17-årige Tomelillakillen William Nilsson tog sin första seger för säsongen i SM-serien, när han vann Supercar Lites i Arvika.

– Underbart att vinna. Det stinker svett och champagne om mig nu och exakt så luktar en seger rallycross.

William Nilsson gick upp i totalledning i RallyX Nordic-serien, även om bara två (av sex) deltävlingar har körts.

– Jag har sagt att målsättningen är att komma topp tre i "totalen". Bara för att jag leder vill jag inte höja den målsättningen. Visst, vinnaren får 100 000 kronor, men börjar man tänka på det kanske det bara knyter sig, säger William till YA-sporten.

I Arvika inledde Nilsson med topptider på träningen och en seger i den första omgången. I andra omgången skedde en startsmäll. Nilssons bil blev rejält skadad och tappade båda framhjulen.

– I starten kom en av förarna i fel spår och krockade in i bilen bredvid. Det skapade en kedjereaktion och bilarna kraschade i varandra. När smällen nådde mig hade jag ingenstans att ta vägen utan klämdes mellan räcket och en annan bil. Det var en rejäl smäll som tog hårt på bilen.

Teamet arbetade intensivt för att laga den och Nilsson kom tillbaka starkt i omgången efter. Han vann heatet och slutade på tredjeplats totalt. De bra resultaten räckte även till en tredjeplats i grundomgången. I semifinal höll han ledningen från start till mål och väl i final dominerade han.

– I finalen gjorde jag en halvkass start, men lyckades ändå komma in i första kurvan som etta. Regnet gjorde banan riktigt hal och bitvis var det halkigare än is. Det gällde att ta det lugnt.

Nästa tävling blir RX2 International Series i Hell 9-11 juni, följt av RallyX Nordic på Solvalla helgen därpå.