4-4 efter mål av Elm på övertid

Sverige har utjämnat Tysklands fyramålsledning till 4-4, efter tre mål på mindre än 15 minuter under andra halvlek i VM-kvalmatchen i Berlin.
Målskyttar: Johan Elmander, Zlatan Ibrahimovic och Mikael Lustig.
Sport • Publicerad 17 oktober 2012
Sverige-Tyskland, VM-kval.
Sverige-Tyskland, VM-kval.Foto:

Det var Kacaniklic som i 76:e matchminuten sprintade på vänsterkanten och snyggt spelade fram Elmander inne i straffområdet, som styrde in bollen lågt vid bortre stolpen, till 4-3, i en match som plötsligt förvandlats till en rysare.

Därefter missade landslagsdebuterande Tobias Sana en jättechans, när han sköt minst en meter över ett öppet tyskt mål.

I den 62:a matchminuten slog Kim Källström ett fint inlägg till Zlatan som stack mellan två spelare och nickade in Sveriges första mål i matchen, otagbart för Neuer.

Två minuter senare slog Kim Källström en lysande långpassning till Lustig, som fick bollen vid sidan om målet och sköt "genom" Neuer och bollen gick i nät. Sverige hade därmed utjämnat den 3-0-ledning som Tyskland hade vid halvlek.

- Vi möter ett otroligt bra lag, och vi kommer inte upp i vår nivå. Vi slarvar lite mycket. Det bästa laget jag mött under mina 65 landskamper. 3-0 till Tyskland i paus känns ganska hopplöst, men jag hoppas vi håller nollan i andra, sade Johan Elmander till Kanal 5 under pausen.

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén gjorde två spelarbyten i halvtid. Kim Källström kom in i ställer för Pontus Wernbloom och Alexander Kacaniklic ersatte Samuel Holmén.

Det hade bara gått åtta minuter när Tyskland tog ledningen med 1-0. Ett djupt liggande svenskt försvar kunde inte värja sig när Miroslav Klose fick pangträff på ett inspel snett bakåt från vänsterkanten. Det var Kloses 66:e mål i hans 126:e landskamp. I den 15:e minuten slog Klose till igen och det stod 2-0 till Tyskland.

Därefter blev det lite lugnare för svensk del, men så fort tyskarna ville skruva upp tempot gjorde man det med framgång.

Efter ett tungt tryck mot det svenska målet tryckte Per Mertesacker in 3-0 bakom Andreas Isaksson i den 39:e minuten.

I publiken på Olympiastadion i Berlin sitter bland annat den svenske statsministern.

- Jag är glad att vara här, men jag är inte säker på att jag kommer att vara lika glad senare i kväll, sade Fredrik Reinfeldt, på besök hos den tyska förbundskanslern Angela Merkel i Berlin, för överläggningar och senare gemensamt deltagande, från läktaren.

Inte heller förbundskaptenen hade några större förhoppningar inför matchen.

- Ingenting talar för att vi ska vinna, sade förbundskapten Erik Hamrén tidigare i dag inför kvaldrabbningen med Tyskland.

Matchen mellan Färörarna-Irland i Sveriges VM-kvalgrupp slutade 1-4.