Annons

Andra raka förlusten för Ystads IF

YIF har fått en riktigt tung start på året när laget för andra matchen i rad åkte på förlust. På lördagen åkte Ystads IF till Göteborg och förlorade med 30–28 mot Backa/Kungälv. Tränaren Daniel Svensson var nöjd med fler saker än senast mot Karlskrona, men pekade även ut vad som saknades nu.
Handboll • Publicerad 19 januari 2019
Jonna Jelbring var den YIF–spelare som imponerade mest.
Jonna Jelbring var den YIF–spelare som imponerade mest.Foto: Mark Hanlon

– I första halvlek hade vi nio målvaktsräddningar, och i andra en. Då vinner man inga matcher. Det är ingen raketforskning. Det var ingen av målvakterna som hade dagen i andra halvlek, sa tränare Svensson.

Var det ett monumentalt mörker senast mot Karlskrona Flottan senast fanns det fler saker som stämde mot Backa/Kungälv.

Annons

– Första halvlek var vi riktigt bra och vi spelade precis som vi ska. Vi var bra både framåt och bakåt, målvaktsspelet fungerade och vi kontrade bra. Dessutom löste vi deras punkt när de gjorde det, sa Svensson.

YIF gick till halvtidsvilan i en fyramålsledning, men det var i andra som det började kärva. Framåt såg det fortsatt bra ut där Jonna Jelbring drog ett stort last med nio mål. Men bakåt blev det alldeles för lätta mål.

Till slut kunde hemmalaget vända på matchen och vinna med två bollar.

– Det här var ingen lätt match på förhand och jag grämer mig mindre efter denna förlusten än senast. Vi gjorde det bra även i andra och fick dem att avsluta där vi ville. Problemet var att vi inte fick något för det, sa YIF–tränaren.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons