André: "Malmö FF tar guld"

Sport Artikeln publicerades

Malmö FF ställde visserligen till det för sig en aning i den allsvenska guldstriden i den senaste omgången men föreningens U17-målvakt, André Jeppsson från Tunby utanför Onslunda, är ändå säker på att guldet hamnar i Malmö till slut.

– Ja, det blir guld för MFF. Både MFF och Helsingborg vinner sina resterande matcher men MFF tar guldet på bättre målskillnad. Sju mål plockar HIF inte in, säger André Jeppsson.

Malmö FF–Kalmar i måndags såg ut att sluta 0–0 men i den 86:e minuten lobbade Daniel Mendes in segermålet för smålänningarna. Möjligen skulle man kunna kritisera MFF-målvakten Johan Dahlin för att han var för långt ute i den sekvensen.

– Dahlin är ju en offensiv målvakt som kan vara med långt ute och bryta motståndarnas bollar. Det är möjligt att han var lite väl långt ute just den här gången men samtidigt gjorde Kalmars anfallare det väldigt bra. Det var starkt av honom att göra mål, säger André Jeppsson.

Hade du tagit det skottet?

– Haha, ja, det hade jag kanske gjort.

17-åringen går sitt andra år på fotbollsgymnasiet i Malmö och gör sin andra säsong i MFF:s U17-lag. Han bor på elevhem bara fem minuters cykelväg från Swedbank stadion och är ofta på stadionområdet för att ta del av fotbollsutbildningen och träningen. André Jeppsson har inte mycket kontakt med A-lagsspelarna och tränar inte heller med någon av dem. Men han känner ingen press eller iver. Han är sju år yngre än Johan Dahlin och har inga planer på att peta honom – inte än.

– Först och främst siktar jag på att bli uppflyttad i U19-truppen till nästa säsong och så småningom på att göra några matcher i U21-laget. Men jag känner att jag blir bättre och bättre som målvakt hela tiden. I och med att alla spelare man har kring sig är duktiga blir det bra och givande träningar hela tiden. André tycker att det hade varit synnerligen lämpligt för MFF att ta guld just i år i och med att klubben firar 100-årsjubileum.

Men det finns en ännu viktigare anledning. André är nämligen inte så lite revanschsugen efter ett bittert nederlag i söndags.

– Vi vann vår serie i pojk-allsvenskan överlägset men i slutspelet åkte vi ut redan i kvartsfinalen. Det stod 0–0 vid full tid och 1–1 efter förlängning och sedan förlorade vi på straffar. Och att det var mot HIF är ju extra surt. HIF är kanske inget direkt hatobjekt men de är helt klart vår värsta rival.

Fast om det guldet i A-lagssammanhang hamnar i Malmö efter den sista omgången den 7 november är nog det mesta förlåtet…