Annons

Kim om skadan: ”Jag går runt i ovisshet”

Spel eller inte i onsdagens hemmamatch mot Lugi?
Kim Andersson väntar fortfarande på provsvaren angående sin onda hälsena.
– Jag har inte fått några besked än och går runt i ovisshet, säger huvudpersonen själv.
Handboll • Publicerad 5 december 2017
Det återstår att se om Kim Andersson kommer till spel i Ystads IF:s hemmamatch mot Lugi.
Det återstår att se om Kim Andersson kommer till spel i Ystads IF:s hemmamatch mot Lugi.

Kim Andersson kom inte till spel i söndags när Ystads IF mötte Guif på bortaplan. Anledningen var en ömmande hälsena. Den 35-årige högernian har haft liknande problem tidigare i vänsterbenet men den här gången är det högerbenet, alltså upphoppsbenet, som är drabbat. Därav den extra försiktigheten och beslutet av avstå.

Redan i måndags bar det av till röntgenundersökning. Det är den som Kim Andersson, Ystads IF och hela handbolls-Ystad väntar på besked från.

Annons

– Jag har inte fått några besked än och går runt i ovisshet. Men jag hoppas på ett svar snart.

Några direkta smärtor har Kim ändå inte haft de senaste dagarna men av säkerhetsskäl har han inte deltagit i den kollektiva träningen utan kört lite på egen hand.

– Det känns bra och gör inte ont så jag känner mig optimistisk. Känslan är att jag skulle kunna spela. Sedan om det är läkarmässigt korrekt att göra det är jag inte rätt man att svara på. Men om jag hade fått välja så hade jag förstås valt spel. Så är det alltid.

Vad har du för synpunkter på lagets senaste insats mot Guif?

– Det var synd att vi inte lyckades få till en bättre prestation men det är inte lönt att leva i det förgångna. Nu får vi blicka framåt mot Lugimatchen i stället.

Och där får vi se dig på plan då?

– Hoppet är det sista som överger en.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons