Basti slutar: "Känns som att det räcker nu"

Ystad Artikeln publicerades
Basti Rasmussen planerar inte för någon fortsättning inom handbollen. I stället vill han ägna mer tid åt barn och barnbarn.
Basti Rasmussen planerar inte för någon fortsättning inom handbollen. I stället vill han ägna mer tid åt barn och barnbarn.

Basti Rasmussen lämnar handbollen.

För YA-sporten avslöjar ikonen att han inte planerar för någon fortsättning efter sitt uppdrag i Lugi.

På onsdagen besökte Basti Rasmussen Ystad Arena tillsammans med SM-guldgänget från 1976. Gubbarna hyllades i pausen i SM-kvartsfinalen mellan YIF och HK Malmö.

Basti Rasmussen, som har gjort 123 landskamper, är assisterande tränare till Tomas Axnér i Lugi. Förra säsongen var han huvudansvarig tränare i Lundaklubben.

Men efter säsongen kommer Basti Rasmussen sannolikt att klippa banden med handbollen. Han räknar inte med någon fortsättning i Lugi och är inte inställd på något annat uppdrag.

– Nej, jag är lite färdig med handbollen nu. Det känns så, säger han till YA-sporten.

– Jag har barn och barnbarn att lägga mer tid på. Jag sköter gärna logistiken och hjälper till på den fronten i stället.

Basti Rasmussen fick ta emot priset som "Österporthallens gigant" vid Stora Idrottsdagen tidigare i år. Han har gjort 123 landskamper och varit verksam i olika roller i flera av Ystads handbollsklubbar. Han har fått uppleva båda SM-gulden för Ystads IF, först som spelare och sedan som assisterande tränare, men har också lämnat både IFK Ystad och YIF under mindre trevliga former.

– Jag fick sparken från IFK Ystad efter åtta matcher. Men det var en erfarenhet det också...

Till HK Malmö kommer Basti Rasmussen att ha starka familjeband nästa säsong. Svärsonen Stian Tönnesen – olycklig straffsumpare i onsdags – tar över som huvudtränare efter Ulf Sivertsson och i staben kommer även sonen Konrad att finnas.

– Jag kommer säkert att prata mycket handboll med Stian och Konrad men någon officiell roll är det inte planerat att jag ska ha. Man vet aldrig vad som händer, men jag sitter gärna vid sidan av och tittar, säger Rasmussen.