Annons

Bekräftat: Blågult nobbar Ystad – VM-laddar i Båstad

Ryktet som spreds före jul, att svenska fotbollförbundet skulle välja bort Ystad som uppladdningsort inför sommarens VM, visade sig stämma. Nu är det bekräftat av förbundet: Det blir Båstad.
Fotboll • Publicerad 22 januari 2018 • Uppdaterad 23 januari 2018
Sveriges Mikael Lustig med flera jublar efter slutsignalen i måndagens VM-kval, playoff, andra matchen, mellan Italien och Sverige på San Siro i Milano.
Sveriges Mikael Lustig med flera jublar efter slutsignalen i måndagens VM-kval, playoff, andra matchen, mellan Italien och Sverige på San Siro i Milano.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Omedelbart efter det svenska avancemanget till fotbolls-VM markerade Ystad kommun och Hotell Saltsjöbaden intresse för värdskapet av fotbollslandslaget sommaren 2018.

Förbundet kontaktades och Ystads kommundirektör Jonas Rosenkvist skickade handskrivna vykort till 20 högt uppsatta personer inom SvFF. Man erbjöd landslaget bland annat boende och utmärkta träningsförhållanden inom ett avstånd på 300-400 meter.

Annons

Trots dessa förutsättningar nappade förbundet inte.

Till svenskfotboll.se bekräftar landslagschef Lasse Richt valet av Båstad.

- Fördelarna är att vi känner till Båstad väldigt väl och vi trivdes fantastiskt bra där förra gången. Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad, säger Richt.

Förbundet meddelar på sin hemsida att laget samlas i Stockholm den 23-25 maj och åker till Båstad 28 maj för att den 1 juni återvända till Stockholm inför mötet med Danmark på Friends Arena den 2 jun

I Ystad tar man ”nederlaget” med ro. Man är nöjd med sin kampanj och på twitter skriver Jonas Rosenkvist:

”Vi är inte bittra i Ystad. Vi har trimmat organisationen och är rustade för att ta emot även andra landslag, så välkomna!”

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons