Annons

Blandade känslor för Joel: ”Stolt och tacksam”

Joel Eriksson fick med sig nya mästerskapspoäng när DTM-säsongen nådde halvtid på holländska Zandvoort i helgen, men lämnar ändå den kuperade banan utanför Amsterdam med blandade känslor.
Eriksson inledde med att köra upp sig från 15:e till nionde plats i det första racet på lördagen, och säkerställde därmed att han alltjämt tagit poäng vid samtliga deltävlingar så här långt under sin rookiesäsong i det stenhårda, Tysklands-baserade touring car-mästerskapet.
Motorsport • Publicerad 16 juli 2018
Joel Eriksson i sin BMW.
Joel Eriksson i sin BMW.Foto: Andreas Beil

När tävlandet återupptogs på söndagen stötte Eriksson emellertid på problem. En krasch på morgonens fria träning åsamkade en hel del skador på hans BMW, och det var länge osäkert om Tomelilla-sonen över huvud taget skulle kunna ställa upp i det efterföljande tidskvalet.

Efter frenetiskt reparationsarbete från BMW Team RBM:s mekanikerstab fick Eriksson till slut ändå chansen att medverka i kvalet - om än bara precis i slutskedet - och trots att bara ett enda flygande varv hanns med lyckades skåningen rädda en anständig 14:e plats på gridden. I racet blev han till slut 11:a, en halv sekund från den poänggivande tiondeplatsen.

Annons

– Det mest bestående intrycket från den här helgen är arbetsinsatsen som teamet gjorde med att få ihop bilen igen efter kraschen på den fria träningen, säger Joel Eriksson.

– Det borde egentligen inte ha gått på så kort tid, men de överpresterade när det behövdes som mest. Jag är både stolt och tacksam att få vara en del av ett så starkt team, och en 14:e plats i kvalet var under de omständigheterna – med bara ett varv – faktiskt helt OK.

Rent resultatmässigt är Eriksson, som ligger på 14:e plats totalt i mästerskapet med halva säsongen avverkad, annars kluven efter tävlingarna på Zandvoort.

– Jag hade hoppats på mer, absolut, avslutar Eriksson. Vi alla i BMW trodde att vi skulle vara snabba på den här banan, men det saknades lite fart igen.

DTM-säsongen fortsätter närmast på Brands Hatch i Storbritannien den 11-12 augusti. Som en del i uppbyggnaden till den tävlingen kommer Joel Eriksson att närvara vid en presskonferens i England under den kommande veckan.

Mattias Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons