Bomben: Anton Hallbäck lämnar Ystads IF!

Handboll Artikeln publicerades
Foto: BOSSE NILSSON

Anton Hallbäck lämnar Ystads IF efter säsongen. Den allsidige spelaren lämnar familjen i Ystad för att bege sig tillbaka till Göteborg, och nya klubben Önnered.

– Klart att vi hade velat behålla honom, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i Ystads IF.

Anton Hallbäck är inne på sin fjärde säsong i YIF och har blivit en stor favorit hos publiken. Anton spelade tidigare på nio meter, men den tuffa konkurrensen, inte minst från lillbrorsan Ludvig och Kim Andersson, har fått Anton att flytta ut på högerkanten. Och till nästa säsong har YIF värvat Jim Andersson från HK Malmö på just den positionen.

– Vi brukar lyssna på spelarna och i mesta möjliga mån tillgodose deras önskningar. Nu ville Anton lämna för Önnered, och efter diskussioner kom vi fram till att vi vill låta honom göra detta, säger Marcus Lindgren.

Men YIF ville behålla honom?

– Klart att vi hade velat behålla honom, vi vill alltid behålla duktiga spelare.

Till Önnereds klubbsida säger Anton Hallbäck:

– I den tuffa konkurrens som jag har haft i Ystad, så är jag glad över denna lösning och få flytta till Göteborg, säger Anton. Att sedan få fortsätta min handbollsresa i Önnered känns otroligt häftigt. En klubb som jag spelat mot många gånger i min ungdom, fortsätter han.

YA har under dagen sökt Anton Hallbäck för fler kommentarer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.