Brantevik tog sig över strecket

Sport • Publicerad 16 augusti 2007

Brantevik klättrade över kvalstrecket efter en mycket gedigen bortaseger mot Hardeberga med 2– 0.

Första halvlek var jämn och chansfattig, med visst övertag för Brantevik.

Efter halvtidsvilan kom Hardeberga ut heltaggade och pressade tillbaka Brantevik rejält. Men efter cirka tio minuters anstormning, tog Brantevik över mer och mer. Och två gyllene minuter för Brantevik kom att avgöra matchen.

I 63:e minuten spelade. Peter Göransson ut bollen på vänsterkanten, där Robin Nilsson slog ett perfekt inlägg som Vedran Klanko mötte med huvudet.

Och direkt på avspark erövrade Brantevik bollen och Andreas Lönnborn tog sig in i straffområdet där han blev rejält nermanglad. Straffen satte Johan Wall säkert i mål.

Därefter hamnade Brantevik under rejäl press, när Hardeberga försökte trycka på för att reducera. Men Branteviks backlinje spelade säkert och Markus Svensson i mål gjorde en av sina bästa matcher för säsongen.

Efter en längre förlustrad har nu Brantevik två raka vinster, vilket kan behövas då man tar emot topplaget Lödde i nästa omgång.

Branteviks backlinje och målvakten Markus Svensson förtjänar ett helt knippe fjädrar i hatten.

Hardeberga– Brantevik 0– 2 (0– 0)