Bundesligamålvakt ersätter Linus Bolin

Sport Artikeln publicerades

Linus Bolin blev stor matchvinnare när YIF besegrade Drott med 29–24 (12–12) i SM-semifinalen och utjämnade till 1–1 i matcher. YA-sporten kan avslöja att Linus nästa säsong sannolikt ersätts av den tyske Bundesligamålvakten Jürgen Müller.

Linus Bolin stod i centrum i Halmstad arena när YIF reste sig och skaffade sig slagläge i den fortsatta semifinalserien. Han gjorde sin kanske bästa insats hittills i YIF-tröjan och vann överlägset matchen i matchen mot Drotts målvaktsstjärna Stephen Nielsen. Linus kom upp i närmare 30 räddningar och stod i vägen för drygt hälften av skotten.

Men något nytt kontrakt har Linus inte fått av Ystads IF, som under en tid letat efter hans ersättare.

Nu talar allt för att man har fått napp. 23-årige Jürgen Müller från SC Magdeburg var på plats i Österporthallen redan när YIF mötte Drott i onsdags och kommer inom de närmaste dagarna att skriva på.

– Övergången är inte klar förrän kontraktet är undertecknat men vi har bestämt oss för Jürgen och han vill till YIF, bekräftar Basti Rasmussen, föreningens sportslige rådgivare.
I Magdeburg spelar redan Ystadsbekantingen Stian Tönnesen, som är svärson till Basti. Stian har förmedlat kontakten och rekommenderat Jürgen, men YIF har också varit i kontakt med andra personer med god insyn i tysk handboll. Bland annat har Kielstjärnan Kim Andersson uttalat sig positivt om Jürgen.

– Jürgen är en duktig målvakt men bara tvåa på positionen i Magdeburg. Han söker en ny utmaning och tycker att YIF är ett spännande alternativ, säger Basti.
På Magdeburgs hemsida bekräftar Müller att han ska lämna klubben – men nämner inte sina Sverigeplaner.

– Jag har trivts utmärkt i Magdeburg men sportsligt har mina önskningar inte riktigt uppfyllts. Därför söker jag nu en ny utmaning, säger han i en kommentar.

I YIF kommer Jürgen Müller att bilda målvakts- par med duktige Leo Larsson, som stannar kvar. Lördagens store matchvinnare Linus Bolin överväger att avsluta handbollskarriären.

– Det kan bli så. Jag tänker satsa på min civila karriär och har fått jobb i Göteborg.

Men innan dess vill han gärna uppleva en SM-final.

Och han är på god väg att lyckas...