BW90 nästa adress för Henrik Nebrelius

Sport Artikeln publicerades

När Ystads IF lämnade fyran säsongen 2007 var det tack och adjö för Henrik Nebrelius på fotbollsscenen. Åtminstone var det tänkt så.

Men förra säsongen gjorde han, som alla trodde, en tillfällig comeback när skadeläget var pressat i YIF. Hjälpgubben fixade till sex mål på ett fåtal matcher under vårsäsongen, men därefter var det punkt slut.

Men kärleken till fotbollen blev på nytt för stark och till säsongen 2009 blir det en ny comeback. Men den här gången gör han det inte i YIF, utan lite överraskande i regionens poplag BW 90.

- Jag hade tankarna på att försöka locka över "Henke" redan i höstas. Vårt målskytte fungerade inte allas under våren och med sitt extrema målsinne hade han kunnat leverera och hjälpt oss upp i trean. Nu sprack den drömmen, men jag försökte på nytt inför kommande säsong och den här gången lyckades det. Det skojiga är dessutom att han känner ett riktigt sug över att få spela i BW 90, berättade BW 90:s tränare Semir Kovacevic.

Säsongen 2008 spelade Henrik Nebrelius i den mållösa matchen mot BW 90. Han mötte dessutom de båda övriga sydöstra lagen, Brantevik och IFK Ystad under våren.

Facit: två mål i varje match och titeln matchhjälte. Men till hösten avstod "Henke" spel i YIF och frågan är om inte det kostade YIF, åtminstone, en kvalplats till trean.

- Jag följde Henrik en hel del under hans period i Nike och tillsammans med Martin Prahl öste han in mål. Jag är övertygad om att 33-åringen fortfarande vet var nätmaskorna är placerade och då får vi precis det målskytte vi saknade säsongen 2008, sa Semir Kovacevic.