Carl-Johan till Spanien

Sport Artikeln publicerades

Det mesta tyder på att IFK Ystads linjespelare Carl-Johan Andersson försvinner till proffslivet inom kort.27-årige Calle för för närvarande diskussioner med Veroljub Kosovacs nya klubb Balonmano Aragon.

– Inget är klart ännu men det stämmer att jag haft diskussioner med Kos och går det som jag vill så ska det bli klart inom kort. Vi ska inleda förhandlingarna så fort som möjligt och det ser ut som om jag ska åka ner om dit också så småningom, säger Carl-Johan.

Balonmano Aragón är en klubb från Zaragoza, en stad som är belägen i inlandet, ungefär mitt emellan Barcelona och Madrid. Laget vann nyligen andradivisionen i Spanien och siktar nu in sig på att etablera sig i högsta ligan. För att nå detta mål har man tagit bland andra Kos till hjälp i ledarstaben och hans namn är ju aktat, inte minst efter den framgångsrika tiden som burväktare i FC Barcelona.

Och Kos är ju inte sen att utnyttja de kontakter han har i Sverige. Först fick han Pierre Hammarstrand på kroken och nu tycks det som om Carl-Johan Andersson också nappar.

– Klubben har tagit kontakt med mig och det är ju ingen hemlighet att jag vill ut och bli proffs så det här känns verkligen intressant.

Carl-Johan har inte saknat andra kontakter men den enda, förutom Balonmano Aragón, som varit någorlunda konkret är den med danska Team Helsinge.

Carl-Johan Andersson har gjort två säsonger i IFK Ystad sedan han gick över från Lugi, dit han i sin tur kom från moderklubben Lundagård. Skulle affären spricka med spanjorerna talar det mesta ändå för att det är färdigspelat i IFK Ystad. – IFK Ystad känns inte som något alternativ i dagsläget. Jag vill ju iväg och spela utomlands, bekräftar Calle.

Veroljub Kosovac bekräftar att kontakter är tagna och att Carl-Johan står på klubbens önskelista.

– Jag känner ju Calle sedan gammalt och har sett honom mycket i elitserien. Det är en intressant spelare som jag tycker förtjänar en chans att bli proffs utomlands. Men inget är klart än, säger Kos.

Med Carl-Johan Andersson borta ur truppen är det upp till Payam Hatami och Patrik Kvalvik att kämpa om att vara förstaval på mittsexepositionen i IFK Ystad.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se