Annons

Christoffer Nilsson räddade IFK Ystad

IFK Ystad fick med sig en oerhört viktig poäng genom att spela 23–23 i söndagens toppmatch i handbollsallsvenskan borta mot Amo. Det gör att IFK:s försprång ner till Varberg är tre poäng.
handboll • Publicerad 11 februari 2018
Christoffer Nilsson fastställde slutresultatet till 23–23 i slutsekunderna.
Christoffer Nilsson fastställde slutresultatet till 23–23 i slutsekunderna.

Poängräddare blev Christoffer Nilsson som kvitterade till 23–23 med sju sekunder kvar att spela.

IFK var inte i ledningen en enda gång på hela matchen så ur det perspektivet var det fullt godkänt med oavgjort. Å andra sidan missade IFK samtliga sina fyra straffar. Oavsett om Henrik Knudsen, Simon Aulén eller Oliver Olsson skickades fram till straffpunkten blev det bom.

Annons

Bortalaget fick en dålig start med direktrött kort på Christoffer Svensson redan efter fem minuter. Efter en kvarts spel hade Amo dragit ifrån till 8–3 innan IFK kom in i matchen och hämtade in till 9–8.

Resten av matchen pendlade mellan oavgjort och ett eller ett par måls ledning för Amo. Vid 19–19 hade IFK bollen men lyckades inte ta ledningen. Amo ledde 20–19, 21–20, 22–21 och 23–22 men IFK kvitterade varje gång.

Poängen kan ändå bli superviktig för IFK som, om man gör sitt i resten av matcherna, till och med har råd att förlora den förmodat avgörande matchen mot Varberg borta.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons