Knudsen gör comeback – i YIF: ”Får se om jag hittar skorna”

Handboll Artikeln publicerades
Henrik Knudsen i duell med Kim Andersson i Ystadsderbyt förra säsongen. Nu blir Henrik och Kim lagkamrater i Ystads IF. Detta sedan Dalibor Doder (infälld) har skadat sin tumme.
Henrik Knudsen i duell med Kim Andersson i Ystadsderbyt förra säsongen. Nu blir Henrik och Kim lagkamrater i Ystads IF. Detta sedan Dalibor Doder (infälld) har skadat sin tumme.

Förre IFK Ystad-stjärnan Henrik Knudsen, 37, gör på tisdagen sitt första träningspass i handboll på fyra månader och sitt första i Ystads IF någonsin. Han ersätter Dalibor Doder, 40, som skadat tummen och är borta från spel i cirka 8-10 veckor.

– Tanken är att jag ska träna i dag. Får se om jag hittar skorna, säger Knudsen till YA.

Ibland kan det gå undan i idrottsvärlden. Karriären tar vägar man inte hade kunnat ana.

Som för Henrik Knudsen.

18 mars gjorde han sin sista ligamatch för IFK Ystad, när laget bortaföll mot Eskilstuna Guif med 28-24.

Det skulle vara Knudsens sista elitmatch. Vid 37 års ålder hade karriären kommit till vägs ände och han skulle nu fokusera på familj och sitt företag inom byggbranschen.

Men i helgen skadade Dalibor Doder sin tumme, varpå det inte tog lång tid innan YIF:s sportsligt ansvarige, Marcus Lindgren, hade snusat upp Henrik Knudsens telefonnummer. En träff och lite betänketid senare var kontraktet påskrivet och karriären igång igen.

Henrik Knudsen är YIF:s spelare året ut.

– Det blev inte som planerat, det här. Jag var inställd på att handbollen var över, men YIF har ett riktigt bra lag med många duktiga spelare och när man dessutom får chans att spela med Kim Andersson, ja, då var det svårt att tacka nej, säger Henrik Knudsen.

YIF har varit tillmötesgående i Knudsens ”kravlista” och parterna har enats om ett upplägg som fungerar för båda.

– Man får lösa det helt enkelt. Jag kanske inte kan vara med på exakt alla träningspassen och samtidigt får andra arbetsledare på företaget ta extra ansvar. Sedan får det väl bli så att jag inte pratar i telefon lika mycket som tidigare, jag hoppas att kunderna har överseende med det, säger Knudsen med ett leende.

Du har inte rört en handboll på nästan fyra månader – är det något som oroar?

– Nej. Får jag bara träna i två veckor nu ska det säkert fungera. Jag har hållit igång fysiken med bland annat löpning och padel och är i bra form.

– Kom också ihåg att jag inte gör det här för att vara någon 60-minutersspelare. Det är Ludvig Hallbäck som ska sköta showen som spelmotor. Jag finns bara med som back up till Ludde om det skulle behövas och den rollen ska jag nog kunna fixa, säger Knudsen.

YIF:s sportsligt ansvarige Marccus Lindgren är nöjd med den snabba uppgörelsen efter Doders skadeproblem.

– Självklart tycker jag väldigt synd om ”Dado” och det är ett stort avbräck för oss och även jobbigt för ”Dado” som verkligen kommit in i gruppen och verkade heltänd inför uppgiften. Samtidigt är jag väldigt glad över att vi lyckats ”landa” Henrik Knudsen så pass snabbt och smidigt som detta gått och ser fram emot att få se Henrik i vit tröja åtminstone fram till sista matchen i december, säger Marcus Lindgren, som är sportsligt ansvarig på herrsidan i YIF, i ett pressmeddelande.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.