Decimerat IFK Ystad föll i avslutningsmatchen

Det var ett till stora delar nytt lag som IFK Ystad åkte till Eskilstuna för att möta Guif i årets sista match. Efter en jämn första halvlek gjorde hemmalaget ett ryck i början av andra. IFK lyckades inte komma ikapp utan föll till slut med 28-24.
Eskilstuna • Publicerad 18 mars 2019

Det var ett högst decimerat IFK som kom till start borta mot Guif. Bland annat saknades Jesper Gustafsson och dansktrion Jonathan Mollerup, Henrik Knudsen och Marcus Cleverly.

IFK inledde med att göra 1-0, sen gick det tyngre för gästerna. Hemmalaget gick upp till 4-1 innan IFK Ystad lyckades göra sitt andra mål.

Det var inte en kul dag att vara målvakt då det var vidöppet i båda lagens försvar. Guif var länge i förarsätet, men gästerna hämtade in mål för mål, och med tio minuter kvar av första var ställningen 9-9. Oavgjort för första gången sen 1-1.

Guif var sen hela tiden ett steg före. IFK hade chansen att jämna ut till 13-13 precis innan paus, men Johan Nilsson tog ett förhastat avslut och istället kunde Guif dryga ut till 14-12 i sista sekunden.

Oliver Olsson var en av tre tvåmålsskyttar för IFK, och i paus var han relativt nöjd med händelseutvecklingen.

– Vi rullade runt på ganska många spelare. Vi låg under med två bollar i paus, men lyckades ändå hålla det ganska jämnt, sa Olsson till C-More.

I början av andra ryckte Guif ifrån till en fyramålsledning, varpå IFK började spela sju mot sex. Det blev ett mindre lyckat experiment då Guif kunde slänga in två raka bollar i tomt mål. Efter åtta minuter spelade av andra valde Kenneth Andersson att slänga in time out-kortet i underläge med 21-16.

Sju minuter senare fick IFK-tränaren slänga in kortet på nytt. Då hade avståndet växt till 24-17. Gästerna lyckades aldrig resa sig utan det blev förlust i säsongens sista kamp med fyra bollar.