Annons

Derbytätt på helgens heta lista

Avslutningen på fotbollssäsongen närmar sig med allt vad det innebär av drama och nerver. Denna veckan flaggar vi för inte mindre än tre heta derbyn - och så är chanserna goda för en historisk händelse i sydöst.
Fotboll • Publicerad 14 september 2018

YA-sporten tipsar

1. IFK Simrishamn-Rydsgård

Annons

Division 4, herrar. Söndag.

Två lag med chansen att ta den viktiga tredjeplatsen som ger kvalspel möts i Simrishamn, och det är på förhand väldigt svårt att sia något om matchens utfall. Bägge lag kommer till start med knagglig form och har tappat i tabellen på sistone - IFK halkade ned på fjärdeplatsen efter att ha noterat fjärde raka utan seger senast. Bägge lag måste gå för seger här - det blir rafflande och slutar 2-1 till hemmalaget.

2. Lunnarp-Janstorp

Division 4, herrar. Söndag.

Ja, ni läser rätt. Det spelas alltså två heta division 4-derbyn på söndag. Lunnarp har hittat en magisk form och är obesegrade på hösten, vilket fört upp laget ovanför kvalstrecket. Samtidigt har man ett tufft spelprogram kvar med tabelltrean i helgen och serieledande Veberöd i nästa omgång, så poäng på söndag är ytterst välkommet. JAIF smög upp på kvalplats förra helgen och siktar på att stanna kvar där. Detta blir oavgjort, 2-2.

3. OTG-Vittskövle

Division 4, damer. Lördag.

Ni kan statistiken vid det här laget - OTG väntar alltjämt på sin första seger som ny konstellation. Senast fick man ett rejält piller mot Sjöbo men positivt i alla fall att man stod upp matchen igenom och dessutom noterade sitt andra mål framåt för säsongen. Innan dess kämpade man tappert mot tabelltvåan Spjutstorp och förlorade med ett ynka mål. Här är säsongens läge att knipa första historiska poängen när nästjumbon kommer på besök. Detta fixar OTG - matchen slutar 1-1.

4. Lövestad-Esperöd

Division 6, herrar. Söndag.

Annons

Lokalderby där bägge lagen har allt att spela för. Det skiljer åtta kilometer i avstånd mellan byarna och det kan komma att skilja två divisioner lagen emellan nästa år. Lövestad kämpar nämligen för att undvika kvalplatsen nedåt och Esperöd har inte gett upp hoppet om fjärdeplatsen, som teoretiskt kan ge division 5-kval. Frågan är dock om Lövestad inte har lite mer vilja här - vi tror det och tippar att det slutar 3-2.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons