Annons

FC Plisat vann i Kamratcupens comeback

Nystartade FC Plisat fortsätter skörda framgångar och tog hem turneringsvinsten när Kamratcupen avgjordes. Stor matchhjälte blev Joel Mårtensson som stänkte dit ett hat trick när Köpingebro besegrades med 3–1 i finalen.
Futsal/Simrishamn • Publicerad 6 januari 2018
Joel Mårtensson och hans FC Plisat – vinnare i Kamratcupen.
Joel Mårtensson och hans FC Plisat – vinnare i Kamratcupen.

Plisat inledde piggt och tog tidigt ledningen när Joel Mårtensson snappade upp en målchans och satte 1–0. 2–0 kom strax därefter när Joel återigen drog iväg ett distinkt avslut förbi Köpingebro målvakten. Därefter vaknade Köpingebro och reducerade första till 1–2, och hade sen ett jätteläge att kvittera, där FC Plisats Bajram Arifi gjorde en jätteräddning.

– Det var en jätteskön räddning att få göra. Man vet inte, den kan ha blivit avgörande, sa Plisatsmålvakten.

Annons

Därefter stängde matchhjälten Joel Mårtensson matchen med ett skott som styrdes in via Köpingebrospelare. Plisat hade sedan inga större problem att freda målet och tog därmed andra raka turneringssegern. Efteråt var matchhjälten Joel Mårtensson nöjd.

– Det är skitskoj! Vi är många individuellt duktiga spelare i laget. Vi kallar ju oss ett futsallag, så det är klart att vi kände lite press, sa Joel.

– För egen del kan jag inte vara annat än nöjd med tre mål i finalen. Det kändes bra hela dagen och totalt blev det fem mål.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons