Filip Bengtsson är igång igen

Sport Artikeln publicerades

Motocrosslivet leker igen för Sankt Olofskillen Filip Bengtsson. Sedan skadan från i våras nyligen läkt har han hunnit med att köra både EM och SM och inom kort väntar lag-VM i Belgien.

– Jag är helt återställd igen i axeln. Det är kul att vara igång igen. Det har varit mycket rehab och uppbyggnadsträning i sommar men nu har jag varit igång och kört i några veckor, berättar Filip.

Det var i maj månad som Filip Bengtsson trillade framlänges över sin crosscykel i samband med en SM-deltävling i Vissefjärda. Han undersöktes i Kalmar och fick föjande besked: ett brutet nyckelben, tre brutna utskott på ryggkotor, en punkterad lunga och en spricka i knogen.

Men den tråkiga episoden i sitt motocrossliv är Filip på väg att lägga bakom sig nu. För drygt två veckor sedan var han i hetluften igen i EM-deltävlingen i holländska Lierop.

Några resultatmässiga framgångar blev det inte men Filip berättar att han njöt hela tiden ute på banan.

Desto bättre gick det i helgen som gick när Filip gjorde SM-comeback i Västerås, nu på en 350-kubikare i MX1-klassen. I de båda finalheaten slutade han fyra respektive tvåa och blev sammanlagd tvåa.

– Jag ville prova att köra 350 kubik eftersom det är det jag ska köra på lag-VM i Belgien sista helgen i september. Och det gick över förväntan! Nästa säsong ska jag dock återgå till 250 kubik och MX2 men det är kul att ha provat på det.

Under kontrakt

Filip är fortfarande kontrakterad av sitt italienska proffsstall Silveraction KTM men kommer att hålla sig på hemmaplan i Sankt Olof fram till januari eller februari.

– Säsongen tar ju i princip slut nu i och med att lag-VM är avklarat så nu väljer jag att ta det lugnt här hemma tills försäsongsträningen drar igång igen.

Helt fri från motocross blir dock inte hösten. Direkt efter VM-tävlingen i Belgien ska Filip åka till Kalifornien i två veckor för att hälsa på en österrikisk motocrossbekant och testköra lite.

– Det ska verkligen bli skoj det också. Jag har aldrig varit i USA tidigare, avslutar Filip Bengtsson.