Annons

Filip Bengtsson är igång igen

Motocrosslivet leker igen för Sankt Olofskillen Filip Bengtsson. Sedan skadan från i våras nyligen läkt har han hunnit med att köra både EM och SM och inom kort väntar lag-VM i Belgien.
Sport • Publicerad 18 september 2012
Filip Bengtsson, i det orangesvarta stället, gjorde bra ifrån sig i sin SM-comeback. Grensle över en 350-kubikare körde han in som sammanlagd tvåa i MX1-klassen.Foto: Privat
Filip Bengtsson, i det orangesvarta stället, gjorde bra ifrån sig i sin SM-comeback. Grensle över en 350-kubikare körde han in som sammanlagd tvåa i MX1-klassen.Foto: PrivatFoto: Privat

– Jag är helt återställd igen i axeln. Det är kul att vara igång igen. Det har varit mycket rehab och uppbyggnadsträning i sommar men nu har jag varit igång och kört i några veckor, berättar Filip.

Det var i maj månad som Filip Bengtsson trillade framlänges över sin crosscykel i samband med en SM-deltävling i Vissefjärda. Han undersöktes i Kalmar och fick föjande besked: ett brutet nyckelben, tre brutna utskott på ryggkotor, en punkterad lunga och en spricka i knogen.

Annons

Men den tråkiga episoden i sitt motocrossliv är Filip på väg att lägga bakom sig nu. För drygt två veckor sedan var han i hetluften igen i EM-deltävlingen i holländska Lierop.

Några resultatmässiga framgångar blev det inte men Filip berättar att han njöt hela tiden ute på banan.

Desto bättre gick det i helgen som gick när Filip gjorde SM-comeback i Västerås, nu på en 350-kubikare i MX1-klassen. I de båda finalheaten slutade han fyra respektive tvåa och blev sammanlagd tvåa.

– Jag ville prova att köra 350 kubik eftersom det är det jag ska köra på lag-VM i Belgien sista helgen i september. Och det gick över förväntan! Nästa säsong ska jag dock återgå till 250 kubik och MX2 men det är kul att ha provat på det.

Under kontrakt

Filip är fortfarande kontrakterad av sitt italienska proffsstall Silveraction KTM men kommer att hålla sig på hemmaplan i Sankt Olof fram till januari eller februari.

– Säsongen tar ju i princip slut nu i och med att lag-VM är avklarat så nu väljer jag att ta det lugnt här hemma tills försäsongsträningen drar igång igen.

Helt fri från motocross blir dock inte hösten. Direkt efter VM-tävlingen i Belgien ska Filip åka till Kalifornien i två veckor för att hälsa på en österrikisk motocrossbekant och testköra lite.

– Det ska verkligen bli skoj det också. Jag har aldrig varit i USA tidigare, avslutar Filip Bengtsson.

Sebastian Hagberg
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons