Annons

Förlust i gräspremiären för Tomelilla

Efter att ha inlett med seger i premiären gjorde Tomelilla på nytt en fin insats mot förväntade topplaget Kulladal, men föll till slut med 1–0. Vinden och en ojämn plan förstörde chansen till skönfotboll. Men till slut fick Kulladal in ett vinstmål på hörna.
Fotboll • Publicerad 21 april 2018
Foto: Anders Egle

Det var gräspremiär för Tomelilla under lördagen på en något ojämn plan. Men det var inte bara planen som gäckade spelarna. Vinden tog flera gånger tag i bollen och gjorde långbollar av en kortpassning. Första halvlek såg länge ut att bli mållös, men fem minuter från paus satte Kulladal 1–0 på hörna.

– Det känns riktigt surt att de får in sitt mål på en hörna. Vi borde fått straff i första där vår spelare åker på ett klassiskt krokben. Annars skapade vi inte särskilt mycket, men det gjorde inte de heller, sa Mikael Göransson, tränare i Tomelilla.

Annons

I andra halvlek flyttade Tomelilla upp folk i jakt på en kvittering. Till slut var laget nere på en trebackslinje, men TIF hade fortsatt förtvivlat svårt att skapa målchanser. Kulladal kunde till slut hålla nollan intakt och ta tre poäng. Alexander Larsson imponerade i Tomelilla.

– Ett kryss skulle vi i alla fall fått med oss. De förväntas ligga i toppen men de skapade inte mer än oss. Alla visade en jättebra inställning och krigade hela matchen. Vi har en bra bänk så spelarna kan springa sig trötta så gör vi byten, sa Göransson.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons