Annons

Första bortasegern tog LHC från botten

Linköping lämnade jumboplatsen i en haltande SHL-tabell efter 6–3 borta mot femman Oskarshamn – LHC:s första bortaseger den här ishockeysäsongen.
Ishockey • Publicerad 17 november 2020
Linköping lagkapten Jonas Junland blev tvåmålsskytt och avgjorde borta mot Oskarshamn i SHL-ishockeyn. Arkivbild.
Linköping lagkapten Jonas Junland blev tvåmålsskytt och avgjorde borta mot Oskarshamn i SHL-ishockeyn. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Trepoängaren, den första på sex bortamatcher under hösten, tog LHC både förbi Malmö, elva poäng, och Brynäs upp till tolfte plats i SHL-tabellen. På samma poäng, tolv, som Gävlelaget men med bättre målskillnad.

– Vi visar att det finns styrka i den här gruppen, säger Linköpings forward Jimmy Andersson, som gjorde 3–1-målet i boxplay i 6–3-segern mot Oskarshamn, till C More.

Annons

Linköpings lagkapten Jonas Junland var en av matchens förgrundsfigurer. Den rutinerade backen gjorde bland annat två mål på 67 sekunder i slutet av tredje perioden. Först i spel fem mot fem fram till 4–2 efter 15.15 och sedan i öppen kasse till 5–2 efter 16.22 när hemmalaget IKO jagade reduceringsmål på slutet.

– Vi släpper rätt billiga mål och nyttjar inte chanserna som vi är vana vid att göra, sade Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

Tabellfemman Oskarshamn har en fortsatt nedåtgående formkurva med fyra raka förluster.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons