Annons

Första internationella medaljen bärgad: ”Gick väldigt bra”

Kiviks SK:s Olivia Hansson är hemma från NM-äventyret i Riga.
Och hon har metall med sig i bagaget – ett brons från lagkappen 4x200 meter.
– Det loppet gick väldigt bra. Skönt att avsluta på topp, säger hon.
Simning/Riga • Publicerad 18 juli 2018
Olivia Hansson (vänster) med lagkamrater och bronsmedaljer efter tredjeplatsen på NM.
Olivia Hansson (vänster) med lagkamrater och bronsmedaljer efter tredjeplatsen på NM.Foto: Privat

Olivia Hansson har haft ett fint år och skapat sig en position som en av de absolut bästa i sin ålder på de längre frisimsdistanserna. Hon imponerade så mycket på förbundskaptenen att hon fick en landslagsplats till det nordiska mästerskapet i lettiska Riga.

Där belönades hon så småningom med ett brons, men hon inledde mästerskapet knackigt.

Annons

– 800-metersloppet och det individuella 200-loppet gick inte bra alls, det var mest besvikelse och jag var långt över pers. Jag tror att det handlade om att jag var nervös, och att allting var nytt, säger Olivia Hansson.

De individuella loppen blev inte riktigt som Olivia tänkt sig, men som avslutning på mästerskapet blev lagkappen på 4x200 meter en riktig fullträff. Sverige slutade trea och Olivia gjorde et riktigt fint lopp.

– Jag var fyra sekunder snabbare än i det individuella loppet och allt kändes mycket bättre. Den här framgången rankar jag väldigt högt. Den är uppe där med Sum-sim-medaljerna, kanske till och med högre, i och med att det är i internationell konkurrens, säger Kivikstalangen.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons